thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Krultypes: Is de Curly Girl Methode iets voor mijn haar?

0
Krultypes: Is de Curly Girl Methode iets voor mijn haar?

De Curly Girl methode is helemaal in, ik hoor van alle kanten over deze methode, welke producten fijn en niet fijn zijn. Ik zie ook hoe geweldig het resultaat kan zijn. Veel vragen zich dan ook af; Is de Curly Girl Methode ook iets voor mij? Of heb ik genoeg krul voor de CG Methode? We hebben in onze vorige blog al veel verschillende haartypes en de effecten die 1x CG al kunnen hebben op het haar laten zien. Je ziet hier al wat het effect kan zijn. Om je verder op weg te helpen zullen we hieronder verder uitbreiden over welke haartypes geschikt zijn voor de curly girl methode, welke effecten het zal hebben bij jouw haartype en waar je op moet letten bij het kopen van CG producten voor jouw haartype. Waarschijnlijk heb je al wel is gehoord van de verschillende haartypes en krultypes maar hieronder leg ik ze toch nog even uit.

Krultype

Eerst wil je natuurlijk weten of jouw haar geschikt is voor de Curly Girl Methode. Dit hangt vooral af van je krultype want om krullen te kunnen stimuleren met de CG methode heb je natuurlijk wel een basis nodig. Haar is qua krullen grofweg in te delen in 4 categorieën; 1: Steil , 2: Slag, 3: Krullen, 4: Afro haar. Met krullen heb je dan ook nog krulvarianten die zijn onderverdeeld in A, B en C. A is een brede krul/slag, B is een krul en C is strakke kleinere krullen.

In deze tekening zie je de verschillende krultypes uitgetekend. De vorm van een individuele haar ziet er ongeveer zo uit als je hem vrij laat hangen. Vergelijk je haar hier eens mee om een indruk te krijgen in welk krultype jij valt. 

Verschillende soorten krultypes

Haartypes en Krultypes

1: Steil haar

Steil haar oftewel geen krul. Je haar is eigenlijk altijd steil, nat, droog, geföhnd of zelfs met de krultang, het valt eigenlijk snel weer naar beneden en zakt uit. Heb je wat dikker haar dan blijven krullen van een krultang misschien wel wat langer zitten, maar uiteindelijk valt je haar toch weer terug naar steil.

2: Slag

Kan soms nog verward worden met steil haar omdat het maar onder sommige omstandigheden echt krult. Dus klaag je vaak omdat je haar te veel slag heeft voor een echt steile look, of heb je wel beginnende krullen maar mis je de volume, dan val je waarschijnlijk in categorie 2. Daarnaast heb je nog de krultypes:

  • 2A; makkelijk te steilen, weinig volume, ook weinig volume aan de aanzet
  • 2B: Iets moeilijker te steilen, weinig slag in aanzet, krult nog niet helemaal
  • 2C: Dikkere krullen, duidelijke S bochten in het haar en beginnen al vanaf de aanzet, kan snel pluizen

3: Krullen

Krullend haar heeft echt spiraalvormige krullen die snel terugschieten in de krul vorm. Je hebt hier ook weer verschillende diktes qua krullen en hoe dit effect naar voren komt. 

  • A; Grote krullen, hangen nog wel, verdwijnen bij het wassen en komen bij opdrogen snel weer terug.
  • B; Dichte krullen die spiraalvormig zijn, het haar “hangt” niet meer maar gaat zelf verschillende kanten op, veel volume
  • C; Zeer strakke dichte krullen vergelijkbaar met een kurkentrekker, de haren en liggen dicht op elkaar waardoor een hoop volume verdwijnt.  

4: Afro haar

Krultype 4 heeft een hele strakke krul die veel bij Afro Haar voorkomt. Het kan een s patroon of z patroon hebben, die soms zo strak zit dat het patroon slecht zichtbaar is. Dit haartype kan snel breken en is van nature erg droog.

  • A:een hele strakke spiraal met een s patroon.
  • B: de spiraal is zo strak dat het meer een Z patroon krijgt dan een s patroon.
  • C: Dit Z patroon is zo strak dat het niet meer goed te zien is.

In onderstaande afbeelding zie je de verschillende haartypes op verschillende personen. Vergelijk je haar in de beschrijving met de onderstaande afbeelding en kijk zo in welk krultype je valt. Denk eraan dat het de natuurlijke vorm van je haar moet zijn dus zonder al te veel stylingsproducten.

Kun jij de Curly Girl Methode toepassen?

Vanaf type 2 kun je de Curly Girl methode toepassen, maar het resultaat zal het beste zijn hoe meer krul je zelf al van nature hebt. Wel moet je bij elk type haar rekening houden met de basis van je haar.

Voor type 2 haar zul je producten moeten gebruiken die het haar niet verzwaren, omdat de krul anders direct uitzakt. Hier moet je ook oppassen dat je de krul niet te snel eruit haalt als je te vaak met je handen door je haar gaat!

Type 3 haar is perfect voor de Curly Girl Methode! Je basis is goed en je haar heeft maar weinig nodig om de perfecte krul te krijgen. Met de CG methode haal je juist het allerbeste in je haar naar boven.

Bij droog type 4 haar heeft de Curly Girl methode ook goede resultaten en zal het de handelbaarheid van je krullen ten goede komen. Je moet hierbij juist extra hydraterende conditioners en haarmaskers toepassen en een beschermende leave in om het vocht ook vast te houden. De Curly Girl methode is er natuurlijk al op gericht het haar goed gehydrateerd te houden, maar bij haartype 4 moet je hier nog extra goed op letten.

Haardikte

Wat je ook nog mee moet nemen in je keuze voor de CG methode is de dikte van je haar. De dikte van je haar bepaalt hoe goed je haar tegen verzwarende producten kan. Heb je dik haar met van nature veel volume, dan hoef je nauwelijks op te letten of de producten je haar verzwaren. Heb je echter fijn dun haar, dan kunnen product je haar al snel verzwaren. Hierdoor kunnen de krullen waar je zo hard voor werkt weer uitzakken. Om te weten of je dun of dik haar hebt moet je gewoon producten uitproberen. Hiervoor is helaas niet echt een richtlijn of test!

En ga je beginnen met de CG Methode?

Hopelijk hebben we je al een beetje een inkijkje kunnen geven in welk haartype je hebt en of de CG methode voor jouw haar geschikt is en wat jouw haar nodig heeft. Weet je nog niet waar je moet beginnen, lees dan eens de blog van Silke over de CG Methode.

Zelfs ik, met kort haar en maar een klein beetje slag, kreeg het voor elkaar om resultaat te krijgen met de CG Methode! Dus proberen kan altijd!

Have a good one,

Gerben

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.