thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Tips bij hoofdhuidproblemen

0
Tips bij hoofdhuidproblemen

Hoofdhuidproblemen zoals een vette/droge hoofdhuid en roos komen vaak voor. Het is belangrijk te weten waar deze problemen vandaan komen, zodat je weet wat je er het beste tegen kunt doen. Wij gingen in gesprek met een van de kapsters bij Salontopper om haar van alles te vragen over hoofdhuidproblemen.

Verschillende soorten hoofdhuidproblemen

Hoofdhuidproblemen komen in veel verschillende vormen voor. In deze blog vertel ik je meer over de meest voorkomende hoofdhuidproblemen: een droge/vette hoofdhuid en roos. Deze problemen hebben verschillende oorzaken. Zo kan het bijvoorbeeld liggen aan het seizoen waar we in zitten, de producten die je gebruikt of een disbalans in de hormoonhuishouding. Niet voor alle problemen is er een permanente oplossing, maar er zijn zeker manieren waarop je deze problemen kunt verlichten of verminderen.

Ontstaan hoofdhuidproblemen

Ik loop per hoofdhuidprobleem met je door welke oorzaak erachter zit. Let op: voor iedereen kan een hoofdhuidprobleem een andere oorzaak hebben. Het is daarom van belang eerst goed uit te zoeken wat bij jou de oorzaak is, voordat je verdere stappen onderneemt.

Droge hoofdhuid

Een droge hoofdhuid ontstaat wanneer de natuurlijke vochtbalans ontregelt is en kan verschillende oorzaken hebben. Schommelingen in de temperatuur buiten kunnen een grote invloed hebben op jouw hoofdhuid. Zo kan de hoofdhuid in de winter schilferiger zijn dan in de zomer. Je hebt dan bijvoorbeeld de verwarming binnen vaak hoog aanstaan, wat de hoofdhuid uitdroogt. Andere triggers kunnen zijn dat je de verkeerde producten gebruikt of veel stress ervaart. Een droge hoofdhuid wordt vaak verwart met roos, echter hebben deze twee hoofdhuidproblemen verschillende oorzaken.

Vette hoofdhuid

Talgproductie biedt vele voordelen: zo houdt talg het haar soepel, waterafstotend en beschermt het tegen uitdroging en vochtverlies. Het kan ook zo zijn dat je een overmatige talgproductie hebt, wat resulteert in een vette hoofdhuid. Een overmatige talgproductie kan ontstaan doordat je veel met je handen door je haar heen gaat of tijdens het wassen van het haar de hoofdhuid te veel masseert.  Stress of hormonale veranderingen kunnen ook triggers zijn van een vette hoofdhuid. 

Roos

De hoofdhuid maakt elke 14 dagen nieuwe cellen aan. Wanneer je last hebt van roos gaat de celdeling te snel en blijven de huidcellen op elkaar zitten, waardoor de cellen niet goed los kunnen laten en dus op de hoofdhuid blijven liggen. Roos ziet er vaak wat gelig en vettig uit. Naast lichamelijke oorzaken kunnen stress, droge lucht en gebruik van de verkeerde producten roos verergeren.

Wat kun je tegen hoofdhuidproblemen doen?

Wanneer je last hebt van een droge hoofdhuid is het belangrijk deze goed te masseren, zodat je de talgproductie stimuleert. Let er ook goed op dat je producten gebruikt die geschikt zijn voor een droge hoofdhuid, kies bijvoorbeeld voor producten die jouw hoofdhuid goed hydrateren. Wij raden de volgende producten aan:

Bij een vette hoofdhuid is het juist van de belang de hoofdhuid zo min mogelijk te masseren en het niet met te warm water te wassen. Probeer je haar ook niet te vaak te wassen, wanneer jij jouw haar vaak wast zal je de talgproductie alleen maar meer gaan stimuleren. Het is natuurlijk wel belangrijk jouw haar goed schoon te houden, wij raden de volgende producten aan:

Roos draag je bij je en is met enkel gebruik door producten nooit helemaal weg te krijgen. Wel zijn er producten die roos helpen te verlichten. Wij raden de volgende producten aan:

Let op de hoeveelheid siliconen en sulfaten die in de producten zitten die je gebruikt. Je hoofdhuid is hier namelijk heel gevoelig voor. Wij geven dan ook zeker het advies om altijd gebruik te maken van professionele producten, deze bevatten namelijk vaak betere ingrediënten.

Wil jij graag weten welke producten nog meer geschikt zijn wanneer je last hebt van bepaalde hoofdhuidproblemen? Bekijk dan onze hoofdhuidproblemen pagina.

Wij geven je tot slot graag een tip mee van onze kapster: wanneer je last hebt van je hoofdhuid, schaam je hier niet voor! Je kunt altijd terecht bij jouw kapper voor advies.

Liefs,

Milou

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.