thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Tips tegen statisch haar

0
Tips tegen statisch haar

Statisch haar; heel vervelend, maar we hebben er allemaal wel eens last van! In deze blog lees je meer over de oorzaak van statisch haar, hoe je statisch haar kunt ontladen en geven we je de beste tips om statisch haar tegen te gaan.

Oorzaak van statisch haar

Statisch haar ontstaat door wrijving tussen je haar en andere materialen, zoals kleding, hoofddeksels of zelfs je haarborstel. Door deze wrijving ontstaat er een elektrische lading in je haar, waardoor de haren elkaar afstoten en je haar statisch wordt. Dit kan in de winter verergeren door de droge lucht en het dragen van meer (synthetische) kleding en hoofddeksels.

Statisch haar ontladen

Je kunt proberen je haar te ontladen door het nat te maken met water. Water is namelijk een goede geleider van elektriciteit, waardoor de statische lading in je haar kan wegvloeien. Een product wat ook kan helpen is haarlak. Spuit een beetje lak op een puntkam en kam de statische haren weer naar beneden. Naast deze oplossingen zijn er nog vele andere tips waarmee je statisch haar kunt voorkomen of verminderen!

6 Tips tegen statisch haar

Er zijn verschillende manieren om statisch haar te voorkomen of te verminderen. Hieronder vind je enkele tips:

1.    Shampoo & conditioner

Gebruik een hydraterende shampoo en conditioner: Droog haar is gevoeliger voor statische elektriciteit. Door je haar goed te hydrateren met een shampoo en conditioner die speciaal ontwikkeld zijn voor droog haar, kun je statisch haar helpen voorkomen.

2.    Vermijden van synthetische materialen

Synthetische materialen, zoals polyester en nylon, kunnen statisch haar verergeren. Probeer kleding en hoofddeksels van natuurlijke materialen, zoals katoen of wol, te dragen om statisch haar te verminderen.

3.    Maak gebruik van een luchtbevochtiger

Een droge omgeving kan statisch haar verergeren. Door een luchtbevochtiger te gebruiken, kun je de luchtvochtigheid in je huis verhogen en zo statisch haar helpen voorkomen.

4.    Gebruik een houten of keramische haarborstel

Plastic haarborstels kunnen statisch haar verergeren. Probeer in plaats daarvan een houten of keramische haarborstel te gebruiken, aangezien deze materialen minder statische elektriciteit opwekken.

5. Gebruik een anti-statische spray

Er zijn speciale anti-statische sprays verkrijgbaar die je op je haar kunt aanbrengen om statisch haar te verminderen. Wanneer je dit product op het haar aanbrengt zul je merken dat jouw statische haar binnen no-time verdwenen is.

6.    Draag je haar vast

Draag je haar in een vlecht of knot: Door je haar in een vlecht of knot te dragen, vermindert de wrijving tussen je haar en andere materialen, waardoor de kans op statisch haar kleiner wordt.

Statisch haar kan vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om het te voorkomen of te verminderen. Probeer enkele van de bovenstaande tips uit om te zien wat voor jou het beste werkt. En onthoud: statisch haar is vaak een tijdelijk probleem dat vanzelf weer verdwijnt zodra de omstandigheden veranderen, zoals wanneer de luchtvochtigheid toeneemt of je minder synthetische kleding draagt.

Heb je nog vragen? Ik hoor het graag!

Reactie plaatsen

Blog

Alle Haartypes Tips


Milou

Milou

Productmanager || 24 jaar || Bourgondisch genieten || Tennis || Haar- en verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.