thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

HELP ik heb last van klitten in mijn haar... wat nu?!

1
HELP ik heb last van klitten in mijn haar... wat nu?!

Even snel je haar borstelen… of toch niet? Altijd fijn weer die knopen in het haar, vooral achter bij je nek. Erg vervelend en je blijft maar borstelen. Klitten en knopen zijn natuurlijk pijnlijk en het kost daarnaast ook nog eens veel energie om er vanaf te komen. De koude maanden spelen ook mee, tijdens de koude dagen is de kans op klitten namelijk groter. Denk maar eens aan die heerlijke dikke sjaal die je veel draagt, dit veroorzaakt nu eenmaal sneller knopen in het haar. Wij geven jou graag wat praktische tips, zodat jij de wintermaanden goed doorkomt met weinig tot geen klitten in het haar!

De oorzaak van knopen in het haar

Klitten ontstaan doordat je haarschubben openstaan. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker in elkaar verstrikt raken, wat resulteert in knopen. Hierdoor wordt het borstelen van het haar ook moeilijker. Er zijn nog een aantal andere factoren waardoor knopen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld:

  • Vitamine B tekort
  • Veel en (te) vaak föhnen
  • Blonderen/verven
  • Ruw het haar droogwrijven na het wassen
  • Strakke elastiekjes gebruiken
  • Haarproducten gebruiken die alcohol bevatten
  • Door kou en het dragen van sjaals/truien
  • De textuur van je haar
  • Het borstelen van je haar

Hoe krijg je klitten uit je haar?

Ben jij wel klaar met elke keer die pijnlijke klitten in je haar? Lees dan vooral even verder! Er zijn namelijk een heleboel verschillende producten en tips waarmee jij klitten kunt verminderen of zelfs tegen kunt gaan.

5 Tips tegen klitten in het haar

Met deze handige tips zijn klitten in het haar verleden tijd en is je haar gemakkelijk door te borstelen!

1.    Hydrateer je haar goed 

Het is belangrijk om je haar goed gehydrateerd te houden. Als je haar erg droog is, is de kans veel groter dat je last krijgt van klitten of knopen. Gebruik daarom een goede hydraterende shampoo en conditioner! Probeer de conditioner alleen halverwege je haar aan te brengen, anders wordt het haar vanaf de aanzet sneller vet. Bij krullen is dit natuurlijk anders. Ook een fijn haarmasker en serum zijn zeker aan te raden om te gebruiken. We hebben veel merken binnen ons assortiment die een complete hydratatie-lijn hebben.

2.    Borstel je haar voorzichtig

Belangrijk bij het borstelen is dat je dit voorzichtig doet. Start eerst onderin het haar en werk zo rustig verder naar boven. Het kiezen van de juiste borstel is ook belangrijk. Een fijne borstel is die van Tangle Teezer, deze verwijdert gemakkelijk klitten en knopen uit het haar. Ook is een kam met brede tanden geschikt voor het verwijderen van knopen. Ik raad je aan de juiste borstel of kam te gebruiken, zo voorkom je beschadigingen aan het haar.

Lees meer over: tips bij het borstelen van je haar

3.    Gebruik een detangler spray 

Een anti klit spray heeft een conditionerende werking op het haar, waardoor je haar gemakkelijker uit de knoop te halen is. Vaak zorgt het product ook nog eens voor zacht en glanzend haar. Spray het product door je haar heen en borstel het vervolgens voorzichtig door. Je merkt per direct dat het borstelen een stuk makkelijker gaat en je haar prachtig glad is na gebruik! 

4.    Gebruik een satijnen kussensloop 

Satijn is super zacht voor je haar, waardoor je haar gemakkelijk over het kussen glijdt en dus geen beschadiging op loopt. Je wordt wakker zonder klitten en/of pluishaar. Een satijnen kussensloop biedt niet alleen voordelen voor je haar, maar ook voor je huid. Het helpt namelijk bij het verminderen van rimpels, acné, onzuiverheden en slaapvouwen. Een stralende huid en geen klitten in het haar; echt een win-win situatie!

5.    Ga regelmatig naar de kapper

Probeer altijd om de zoveel tijd je puntjes bij te houden, hierdoor voorkom je al heel wat knopen in het haar. Twijfel je of je haar toe is aan een knipbeurt? Neem dan contact op met je kapper. 

Mocht je nog overige vragen hebben laat het ons gerust weten, daar zijn we voor!

Liefs Silke


reacties (1)

ik heb lang pluizig klitten haar , als ik dit in laagjes laat knippen is de pluizerige bol dan weg

Door op 27-09-2023

Beste Loes,

Bedankt voor je vraag.

Het zou kunnen dat het in laagjes knippen van je haar in combinatie met een goede verzorging van je haar ervoor zorgt dat je haar minder zal pluizen.
Of laagjes in jouw haar ook geschikt zijn zul je met je kapper moeten overleggen, omdat dit voor ieder type haar weer verschillend is.

- Team Salontopper

Door op 03-10-2023

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.