thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Wat te doen tegen vet haar

0
Wat te doen tegen vet haar

Vet haar kan erg vervelend zijn. Het ziet er niet fris uit, voelt onaangenaam aan en kan je zelfvertrouwen aantasten. We snappen maar al te goed dat dit verre weg van prettig is. Een kleine geruststelling… je bent echt niet de enige! Gelukkig ben je niet de enige met dit probleem, en zijn er genoeg oplossingen. In deze blog lees je meer over de oorzaken van vet haar en geven we je handige tips tegen vet haar. Lees snel verder!

Oorzaken van vet haar: talgproductie en andere factoren

Heb jij snel vet haar? Je vraagt je misschien af hoe dat komt. Het ontstaan komt voornamelijk omdat je talgproductie uit balans is. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals voeding en hormonale veranderingen.

Hormonale veranderingen

Een verandering in je hormoonhuishouding kan een belangrijke oorzaak van vet haar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de puberteit, een zwangerschap of je menstruatie. Deze factoren hebben invloed op je talgproducten, omdat de hoeveelheid hormonen in je lichaam verandert. Hierdoor kan er meer talgvet op je hoofdhuid terechtkomen, wat resulteert in vet haar.

Voeding

Een verhoogde talgproductie kan ook ontstaan door het eten van teveel suikers of verzadigde vetten. Kies daarom voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon en probeer de inname van deze voedingsstoffen te beperken.

Stress

Het ervaren van stress kan leiden tot een verhoogde talgproductie. Probeer stress zoveel mogelijk te verminderen. Slaap voldoende en plan af en toe ook eens een me-time momentje in.

Vet haar tips: Wat te doen tegen vet haar?

Heb je last van vet haar en weet je niet wat je eraan kunt doen? Geen zorgen, wij hebben handige tips voor je op een rijtje gezet! Lees snel verder en ontdek hoe je jouw vette haar kunt verminderen of zelfs voorkomen.

1. Kies de juiste shampoo voor vet haar

Het kiezen van de juiste shampoo tegen vet haar is essentieel om vet haar te verminderen. Deze shampoos zijn vaak milder voor het haar en bevatten bepaalde ingrediënten die helpen om de talgproductie te reguleren.

Wanneer het gaat over het aanbrengen van shampoo, wordt altijd aangegeven je hoofdhuid goed te masseren. Let op; wanneer je last hebt van vet haar moet je dit juist niet doen. Probeer het zo licht mogelijk te masseren, zodat je de talgklieren niet aanwakkert nog meer talg te produceren.

2. Was je haar niet te vaak

Wanneer je jouw haar en hoofdhuid dagelijks wast, verwijder je constant natuurlijke vetten. Dit triggert je talgkliertjes om nog meer te gaan produceren, waardoor je haar constant opnieuw vet wordt. Probeer af te bouwen en was je haar om de dag en vervolgens 2 á 3 keer per week. Gebruik ook eens een droogshampoo, dit product frist het haar op zonder dat je het hoeft te wassen.

3. Probeer te minderen met stylingsproducten

Het is natuurlijk prettig om stylingsproducten te gebruiken, maar probeer dan niet je hele hand vol te gooien of een halve spuitbus in het haar te sprayen. Bij gebruik van de juiste stylingsproducten heb je namelijk helemaal niet veel product nodig. Bovendien moet je je haar bij overmatig gebruik van stylingsproducten vaker wassen, wat weer kan leiden tot sneller vet haar.

4. Ga niet teveel met je handen door het haar

Even weer met je handen door je lok heen of toch nog wat volume in het haar kneden. We doen het allemaal en dit gebeurt gewoon uit automatisme. Maar we vergeten vaak dat onze handen vettig zijn en we dit direct in het haar smeren. Wanneer je een paar keer op een dag door je haar gaat en je bent gevoelig voor vet haar, is de kans groot dat hierdoor jouw haar sneller vet wordt.

5. Let op met hitte tools

Door warmte te gebruiken in de buurt van je hoofdhuid stimuleer je de talgklieren. Dit kan dus zorgen voor vet haar. Probeer je haar aan de lucht te laten drogen of zet je föhn bijvoorbeeld op een koelere stand.

6. Ga voor een sleek look

Is je haar snel vet geworden, maar wil je het nog niet wassen? Ga dan voor een sleek look! Hier mag het haar namelijk bij glanzen en het staat ook nog eens tof. Benieuwd naar een toffe sleek look, maar geen idee hoe je dit doet ? Lees dan de blog: How to sleek you hair.

7. Ga naar je kapper

Wanneer je er zelf echt niet meer uitkomt, is het nooit verkeerd om je kapper te raadplegen. Kappers kunnen met een deskundig oog naar je hoofdhuid kijken. Op deze manier kunnen zij de juiste producten adviseren.

Producten tegen vet haar

Bij Salontopper hebben we verschillende producten in ons assortiment die vet haar tegengaan en voorkomen. Bekijk ze hieronder:

Met deze informatie en tips tegen vet haar kun je hopelijk snel verbetering zien en je zelfvertrouwen terugkrijgen. Onthoud dat iedereen wel eens last heeft van vet haar, en dat het belangrijk is om goed voor jezelf en je hoofdhuid te zorgen. Succes!

Heb je vragen? Laat het ons weten :). 

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.