thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Wat te doen tegen vet haar

0
Wat te doen tegen vet haar

We hebben allemaal wel eens last van vervelend vet haar dat maar niet fris wil blijven. Maar maak je geen zorgen, wij hebben tips tegen vet haar! Laten we samen ontdekken wat je kunt doen tegen vet haar, zodat je altijd met zelfvertrouwen kunt stralen.

Dit is waarom je haar vet wordt

We leggen je eerst uit hoe je haar vet wordt. Je hoofdhuid heeft talgklieren die talg produceren, een natuurlijke olie die je haar en huid beschermt. Maar soms kunnen deze klieren overactief worden, waardoor je haar er vettig uitziet en aanvoelt.

Kies de juiste shampoo

Het begint allemaal met de juiste shampoo. Kies een milde shampoo die speciaal is ontworpen voor vet haar. Was je haar regelmatig, maar niet te vaak, omdat overmatig wassen de talgproductie kan stimuleren.

Voorzichtig met conditioner

Als je vet haar hebt, gebruik dan een lichte, hydraterende conditioner en breng deze alleen aan op de haarpunten om te voorkomen dat de wortels vettig worden.

Niet meer met heet water douchen

Hoewel een hete douche heerlijk kan zijn, moet je heet water op je hoofdhuid vermijden. Te heet water kan de talgklieren stimuleren, wat leidt tot vettig haar. Gebruik lauwwarm water voor je haar. 

Vermijd overmatig borstelen

Te vaak borstelen kan de talg van je hoofdhuid verspreiden, waardoor je haar er vetter uitziet. Borstel je haar met mate en kies voor een zachte borstel.

Droogshampoo saves the day

Droogshampoo is een geweldige vriend voor vet haar. Het absorbeert overtollige olie en geeft je haar een opfrisbeurt tussen de wasbeurten door.

Raak je haren niet te veel aan

Vermijd het aanraken van je haar met je handen gedurende de dag, want de natuurlijke oliën van je huid kunnen je haar nog vettiger maken.

Voed je lichaam

Een gezond dieet kan ook helpen bij de gezondheid van je haar. Eet voedingsmiddelen rijk aan vitamines en mineralen, zoals fruit, groenten en volle granen.

Stressmanagement

Stress kan de talgproductie verhogen, dus probeer stress te verminderen met ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of gewoon een wandeling in de natuur.

Omarm je frisse haar

Vet haar kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste zorg en aandacht kun je het onder controle houden. Onthoud dat iedereen wel eens last heeft van vettig haar, en het is niets om je voor te schamen. Met deze tips kun je je haar weer laten stralen en vol zelfvertrouwen de dag tegemoet treden!

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.