thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Wat te doen tegen pluizig haar?

0
Wat te doen tegen pluizig haar?

Pluizig haar kan een grote frustratie zijn bij vrouwen. Vooral wanneer je net zo lang je haar hebt gestyled tot een mooi kapsel. Vaak speelt het weer ook een invloed. Gelukkig zijn er enkele stappen en tips die je helpen om jouw haar weer glad en glanzend te krijgen. Van een voedende shampoo tot een kappersbeurt: lees hieronder wat je kan doen tegen pluizig haar.

Waarom wordt haar pluizig?

Voordat je je haar wil redden met een oplossing tegen het pluizen, is het handig om te weten waarom het pluizig wordt. Pluizig haar ontstaat meestal wanneer de buitenste laag van je lokken, ook wel de haarschubben genoemd, beschadigd of opengesteld zijn. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals droogte, hitte en styling, chemische behandelingen en weersomstandigheden. Gebrek aan vocht zorgt bijvoorbeeld ervoor dat de haarschubben omhoog gaan staan. Föhns, stijltangen en krultangen beschadigen je haar waardoor dit ook gebeurt. Daarnaast zijn behandelingen met haarverf, permanente en andere chemische behandelingen de oorzaak van pluizigheid. Verder hebben veel mensen last van pluizig haar bij vochtig weer, omdat de vocht het haar binnendringt. 

Tips tegen het pluizen

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om het pluizen van het haar te voorkomen. 

Milde en voedende haarroutine

Het eerste waar je mee kan starten om pluizig haar te voorkomen is om een milde shampoo te gebruiken. Kies voor een shampoo die vrij is van sulfaten en parabenen. Zo behoud je de natuurlijke oliën in je haar, waardoor het minder snel pluizig wordt. Daarnaast is het belangrijk om altijd een conditioner te gebruiken na het wassen. Een conditioner helpt namelijk om vocht in je haar vast te houden en de haarschubben weer te sluiten. Verder kan het helpen om je haar af te spoelen met koud water aan het einde van je douchebeurt. Dit helpt namelijk ook om de haarschubben te sluiten en de pluizigheid te verminderen.

Vermijd hitte apparatuur 

Natuurlijk gebruikt iedereen wel eens een hitteapparaat. Toch is het verstandig om dit te verminderen. Laat je haar bijvoorbeeld natuurlijk drogen wanneer dat mogelijk is. Ook kan het helpen om een hittebeschermend product, zoals een heat protector, te gebruiken wanneer je stylingtools gebruikt. Wanneer het buiten erg koud is, is het beter om je haar wel te drogen. Je haar kan namelijk afbreken wanneer je met nat haar het koude weer in gaat.

Haarverzorging

Wanneer je je haar hebt gevoed met haarproducten en het gaat borstelen, is het goed om dit voorzichtig te doen. Gebruik bijvoorbeeld een grove kam of een borstel met natuurlijke haren of dunne stekels. Als je je haar voorzichtig kamt, voorkom je breuk. Daarbij kan je je haar extra verzorgen met anti-frizz producten. Denk aan serums en oliën. Deze kunnen helpen om pluizig haar onder controle te houden. 

Professionele hulp

Wanneer je echt ten einde raad bent, kan je het beste een professional bezoeken. Ga naar een kapper en maak je haar weer gezond. Laat het regelmatig knippen en verwijder de dode en gespleten haarpunten om verdere schade te voorkomen. Verder kan je in ons assortiment alle producten vinden die jij kan gebruiken tegen pluis. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.