thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Stylingproducten voor kort en lang haar

0
Stylingproducten voor kort en lang haar

We maken allemaal gebruik van stylingproducten, de één meer als de ander. Welke producten je gebruikt is afhankelijk van de lengte en het model van je haar. De één maakt liever gebruik van een haarlak en de ander van een texture spray. Per haartype is het dus heel verschillend wat je nodig hebt. Wat is nou eigenlijk goed voor kort haar/lang haar en welk stylingsproduct kun je het beste gebruiken om het gewenste resultaat te bereiken? Lees hier alles over in deze blog! 

Stylingsproducten voor kort haar

Heb jij kort haar? Dan gebruik jij zeer waarschijnlijk stylingsproducten om een gewenst model in je haar te creëren. Dit kan een kuif zijn, een pixie fringe look of wat nu helemaal hot is; een mullet haircut. Bij kort haar wordt vaak gebruik gemaakt van een wax, clay, gel of pomade. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, denk hierbij aan diverse hold-factoren met een matte finish of juist met een prachtige glans. 

Voor dik en stug haar 

Heb jij dik/stug haar? Dan gaat jouw haar vaak zijn eigen weg en doet er alles aan om jouw look te "dwarsbomen". Dit zegt eigenlijk al dat jij een product nodig hebt met een sterke hold-factor. Dit kan een clay zijn, een product dat je eerst moet warm wrijven voor je het haar in model wil brengen. Wij zijn bijvoorbeeld erg fan van de Sebastian Craft Clay, het geeft een sterke hold met een matte finish. Ga je toch liever voor glans met een ijzersterke hold? Dan is de Gel van Wella Eimi sculp force een aanrader! Kortom ook gel zorgt voor een sterke hold in het haar en helpt kruinen op zijn plek te houden. Bij wax heb je ook de keuze uit een matte look of juist een glanzend eindresultaat. Een wax is over het algemeen minder sterk dan een gel of clay. Wil je haar kunnen restylen? Ga dan voor een wax. 

Stylingsproducten voor kort dik en stug haar:

  • clay
  • gel
  • finishing spray

Hold-factor:

  • sterk

Voor fijn en dun haar 

Bij fijn en dun haar zijn uiteraard ook al deze producten te gebruiken, met uitzondering van gel. Gel zorgt er voor dat de haren sneller als ‘’groepjes’’ bij elkaar gaan zitten waardoor het dus minder lijkt en bij fijn haar is dat niet prettig. Met een wax, clay of pomade zijn haren beter te verdelen. Wel raden wij aan bij fijn haar niet meteen voor een sterke hold te gaan omdat fijn haar dit niet perse nodig heeft.Een wax / pomade is iets vettiger en zorgt ervoor dat je jouw haar de hele dag door kan restylen. Je hebt ook pomades op waterbasis, deze kan je gemakkelijk weer uitspoelen. Kies je voor een olie variant dan raden we aan je haar goed te reinigen omdat anders de resten achterblijven in je haar en het snel vet wordt. Uiteraard zullen velen van jullie de look afmaken met een finishing spray.

Stylingsproducten voor kort fijn en dun haar:

  • pomade
  • wax
  • finishing spray

Hold-factor:

  • medium 

Stylingsproducten voor lang haar 

Bij lang haar heb je niet specifiek stylingsproducten nodig met een sterke hold. Bij lang haar is het vaak fijn dat juist de aanzet wat meer stevigheid krijgt. Of je nou dun of dik haar hebt, het is altijd belangrijk om gebruik te maken van de juiste shampoo, conditioner en/of haarmasker. Bij dik haar kies je bv. eerder voor extra voeding of anti-pluis. Bij dun haar kies je sneller voor extra volume. Dit is altijd de basis voor je styling. Bij lang haar is het ook van belang je punten goed te verzorgen, doe er na iedere wasbeurt wat haarolie in om droogheid te voorkomen. Heb jij dun/steil haar? Dan raden we je aan een lichtgewicht olie te gebruiken zodat je haar minder zwaar wordt.

Welke stylingsproducten gebruiken bij lang haar:

  • haarschuim
  • volume poeder 
  • texturizing spray
  • sea salt spray
  • finishing spray

Een fijne mouse helpt voor het verstevigen van je haar, gebruik een kleine hoeveelheid in vochtig haar voor meer volume, vooral bij je haaraanzet. Voor volume bij de aanzet kies je voor een fijne volume poeder of een aanzet spray. Hierdoor hoef je je haar niet te touperen en voorkom je veel schade. Graag een beachy look? Probeer dan eens een sea salt spray. Natuurlijk is de finishing spray niet weg te denken, om je scheiding mooi te laten vallen of je krul wat stevigheid te geven en je mooie gestylde haren in model te houden. Ga je toch voor een mooie sleek look? Dan komt een gel wel weer van pas bij langer haar.

Tip van haar expert Dana: 

Belangrijk om te weten: gebruik geen producten die niet-wateroplosbare siliconen bevatten. Siliconen leggen een laagje over je haar heen en zorgen er juist voor dat het gewenste volume weer inzakt. Het build-up laagje dat gecreëerd wordt door siliconen zorgt er ook voor dat het moeilijk uit te wassen is. Blijf jij dit keer op keer herhalen dan merk je snel dat je haar futloos wordt, sneller gaat hangen of juist snel vet aanvoelt. Let op, dit geldt vooral bij steil haar.  

Weet jij nu beter welke stylingproducten je nodig hebt, of heb je nog vragen laat het hieronder weten. We hebben ook een blog geschreven over Stylingproducten voor mannen voor meer informatie!

Liefs Silke

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.