thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Vegan haarproducten

0
Vegan haarproducten

Vegan

Wat zijn nou Vegan producten? Vraag jij je dit ook af? Of ben jij hier al helemaal bekend mee en koop je niks anders meer. Het wordt namelijk steeds populairder en wij snappen ook waarom. Vegan haarproducten bevatten geen ingrediënten afkomstig van dieren. Over het algemeen zijn veganistische producten niet op dieren getest, hiervoor wordt de term cruelty free gebruikt (bekijk dit altijd goed op de producten die je koopt of lees meer in over het merk). Maar let op: wanneer er alleen cruelty free staat wil dit nog niet zeggen dat het product vegan is. Het kan dan zijn dat het product niet getest is op dieren maar kan nog wel dierlijke ingrediënten bevatten. Als veganist wil je natuurlijk ook veganistische haarproducten. Wil je altijd goed zitten? Ga dan voor producten met een vegan loge en een cruelty free logo. 

Wij merken dat er steeds meer vraag naar vegan producten is en dat natuurlijk geweldig. Steeds meer merken bieden dan ook vegan producten aan of zijn compleet vegan. Bij Salontopper vind je een breed assortiment aan vegan verzorgingsproducten, van shampoos, haarmaskers, huidverzorging tot leave-in sprays. 

Waarom zijn vegan producten goed

Misschien denk je wel… Ja maar hoezo zou ik persé vegan producten gaan kopen? Vegan haarproducten zijn beter voor een gevoelige huid en bevatten mildere en minder ingrediënten waardoor het zachter aanvoelt. Natuurlijk is het goed voor de dieren want laten we eerlijk zijn dit is beter en het geeft een fijner gevoel. Daarnaast zijn de verpakkingen vaak eco-friendly. Vegan merken besteden vaak aandacht aan een goed doel of zetten projecten op voor een betere wereld, dus je investeert niet alleen in het product voor jezelf maar ook in de wereld. De producten zijn niet duurder, dit was vroeger namelijk wel het geval. De prijzen zijn nu gelijk aan andere haarproducten wat dus de stap ook makkelijker maakt. Jaren geleden hadden vegan producten vaak niet hetzelfde effect als niet-vegan producten maar dit is vandaag de dag totaal niet meer zo, het is gelijkwaardig en werkt harstikke goed!

Hoe herken je een vegan product?

Dit kan je herkennen door het vegan logo dat onderdeel is van een internationaal vegan trademark. Producten met dit keurmerk zijn vrij van dierlijke ingrediënten en vrij van dierproeven. Sinds 1990 helpt het keurmerk al om aan te geven of het product vrij is van dierlijke ingrediënten. Daarnaast zijn er wel veel vegan producten die hier nog niet bij aangesloten zijn, maar dit zal in de toekomst alleen maar groeien en toegevoegd gaan worden. Zie hieronder de drie meest voorkomende erkende vegan labels.

Vegan logo's

Wat zijn veelvoorkomende dierlijke ingrediënten?

Dit zijn veel natuurlijke gebruikte ingrediënten die je niet terug mag vinden in vegan producten. Sommige producten kunnen een vegan oorsprong hebben, maar wanneer dit niet vermeld is zal ik hier niet van uit gaan.. Ik som ze hieronder voor je op:

Bijenwas

Bijenwas is een natuurlijk was dat wordt gemaakt door bijen, komt veel voor in een gezichtsmaskers of bijvoorbeeld handcrèmes. 

Karmijn

Karmijn komt van een insect namelijk de cochenilleluis. De luis geeft een fel rode kleur af en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor make-up.

Collageen

Dit wordt uit de botten en huid van dieren gehaald. Collageen zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid en zie je vaak terug in verzorgingsproducten denk hierbij aan anti-aging producten. Tegenwoordig bestaat er ook collageen dat uit planten gewonnen wordt.

Elastine

Elastine is een elastisch eiwit wat voorkomt in ons bindweefsel. Het zorgt ervoor dat het bindweefsel in het lichaam zijn oorspronkelijke vorm terug krijgt. Naar mate je ouder wordt, kan dit minder worden. Elastine wordt vaak verwerkt in crémes en lotions.

Clycerin

Het zorgt bijvoorbeeld voor het verzachten van het haar, geeft glans, vermindert pluis, versterkt het haar en helpt tegen haaruitval. Van origine komt dit uit dierlijke olie, maar het heeft ook steeds vaker een plantaardige basis.

Lanolin

Lanolin is het vet dat voorkomt in wol van schapen. De wol wordt gewassen en vervolgens wordt het water verdampt, zodat er wolvet overblijft. Dit kan verwerkt worden in haarproducten als moisturizers.

Zijde

Wordt afgescheiden door bepaalde insecten, voornamelijk de zijderups. Komt vaak terug in haarproducten of lotions omdat het hydrateert, beschermt en voor glans zorgt.

Honing

Een natuurlijke zoete stof die door bijen wordt geproduceerd. Wordt vaak in shampoos/conditioners gebruikt. Gelukkig zijn er genoeg plantaardige alternatieven voor honing.

Keratin

Keratine een populair ingrediënt bij verschillende haarproducten en wat vooral voor beschadigd haar wordt gebruikt. Het is een eiwit dat voorkomt in nagels, hoeven, horens, klauwen, snavels en veren.

Panthenol

Dit wordt gebruikt in haarverzorgingsproducten omdat het een hydraterende werking heeft. Het komt voor in zowel plantaardige bronnen voor als in dierlijke bronnen.

Nogmaals zoals aangegeven kunnen dus ook sommige van deze ingrediënten een vegan oorsprong hebben waardoor het niet meer uit dierlijke producten gehaald wordt. Wanneer dit zo is zal het duidelijk aangeduid zijn met een vegan label of vind je dit terug op de website van het merk.

------------------------

Onze vegan toppers

Benieuwd naar meer vegan producten? Neem dan snel een kijkje op onze vegan pagina

 

Liefs Silke 

Reactie plaatsen
Silke

Silke

Online Marketeer || 27 jaar || Reizen || Nieuwe trends Hair-fashion&lifestyle


Blog

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.