thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Welke ingrediënten zitten er in mijn shampoo?

0
Welke ingrediënten zitten er in mijn shampoo?

Shampoo is een product waar we elke week mee te maken hebben. Er zijn zoveel verschillende soorten shampoos op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In shampoo zitten verschillende soorten ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw haar goed schoon wordt. Je hebt vast wel eens gehoord over sulfaten, siliconen of parabenen, maar waarvoor dienen deze ingredienten eigenlijk? Daarover ga ik je in deze blog meer vertellen!

Sulfaten

Altijd al benieuwd geweest naar hoe het nou kan dat een shampoo jouw haar ontdoet van vet en vuil? Dat komt door de sulfaten die in de shampoo zitten. Sulfaten kunnen gezien worden als reinigers en bestaan uit twee delen: een wateroplosbaar deel en een olie oplosbaar deel. De olie hecht zich aan het vuil in het haar en het water zorgt er vervolgens voor dat het vuil zich oplost. Sulfaten zorgen naast het reinigende effect ook voor het schuimende effect van een shampoo. Dit betekent echter niet dat een niet-schuimende shampoo zonder sulfaten minder goed werkt.

Parabenen

Parabenen zorgen ervoor dat jouw shampoo langer houdbaar blijft. Parabenen worden gebruikt als conserveermiddel en hebben antibacteriële en antifungaal eigenschappen. Een aantal soorten parabenen zijn verboden en daarom kan het zijn dat je wel eens slechte verhalen over parabenen hebt gehoord. Deze verboden parabenen worden niet gebruikt in shampoos en je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over parabenen die wel gebruikt worden.

Siliconen

Siliconen vind je niet alleen vaak in shampoos terug, maar bijvoorbeeld ook in conditioners en verzorgingsproducten. Na het gebruiken van een shampoo met siliconen is je haar vaak gladder, glanzender en beter beschermd tegen hitte van styling tools. Dit komt door de siliconen die in de shampoo zitten. Siliconen vormen een laagje om je haar heen, waardoor het glanzender en gezonder lijkt.

Heb jij nog andere vragen over deze ingrediënten? Laat het me weten!

Liefs,

Milou

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.