thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Hoe kies je de perfecte haarborstel voor jouw haartype?

1
Hoe kies je de perfecte haarborstel voor jouw haartype?

Heb jij ooit nagedacht over de haarborstel waar jij je haar mee kamt? Die kan namelijk meer impact maken dan je misschien denkt! Ons haar is als een kroon die we elke dag dragen. En net zoals je niet elke schoen bij elke outfit draagt, past niet elke haarborstel bij elk haartype. Laten we samen duiken in de wereld van de beste haarborstel en ontdekken welke het beste bij jou past!

Steil haar: Ga voor een platte haarborstel

Als je gezegend bent met steil haar, weet je dat het soms kan kampen met een gebrek aan volume. Een platte borstel kan hierbij helpen. Met zijn brede oppervlak kan het je haar glad en glanzend maken, en het helpt ook om je haar te ontwarren. Bovendien, als je je haar graag steil föhnt, is een platte borstel een must-have in je arsenaal.

Krullend haar: Kies een haarborstel met wijde tanden

Krullen zijn echt prachtig, maar ze kunnen soms wat eigenwijs zijn. Krullend haar kan gemakkelijk klitten en breken als het niet goed wordt geborsteld. Een borstel met wijde tanden is perfect voor krullend haar. Het helpt klitten te verwijderen zonder je krullen uit vorm te trekken. En een kleine tip: borstel je krullen als ze nog vochtig zijn voor het beste resultaat!

Fijn haar: Een zachte haarborstel is key

Fijn haar kan soms wat slap aanvoelen en mist vaak volume. Maar het kan ook gemakkelijk breken. Een zachte borstel, vooral die met natuurlijke haren, kan helpen om je haar te liften zonder het te beschadigen. Het is ook geweldig om je haar een mooie glans te geven.

Dik haar: Ga voor een haarborstel met stevige haren

Dik haar kan een zegen zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn om te beheren. Met zoveel haar kan het moeilijk zijn om tot de wortels te komen. Een borstel met stevige haren, zoals een varkenshaarborstel, kan helpen om door die dikke lokken te komen, ze te ontwarren en ze een mooie glans te geven.

Haarborstel vast in beschadigd haar

Beschadigd haar: Kies een haarborstel met natuurlijke haren

Beschadigd haar heeft extra liefde nodig. Of je haar nu beschadigd is door hitte, kleuring of andere behandelingen, het is belangrijk om het zachtjes te behandelen. Een borstel met natuurlijke haren is zachter voor je haar en helpt de natuurlijke oliën van je hoofdhuid over je haar te verdelen, wat helpt bij het herstel.

Extra tips bij het kiezen van een goede haarborstel

  • Materiaal: Borstels van natuurlijke materialen, zoals een houten haarborstel of eentje met varkenshaar, kunnen helpen om statisch haar te verminderen.
  • Vorm:Afhankelijk van je stylingbehoeften kun je kiezen voor een ronde  haarborstel (geweldig voor föhnen) of platte borstels.
  • Haarborstel schoonmaken: Vergeet niet dat je je haarborstel moet schoonmaken om opgebouwde producten en losse haren te verwijderen.

De beste haarborstel voor jou!

Het kiezen van de juiste haarborstel is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste haarproduct. Het kan een wereld van verschil maken in hoe je haar aanvoelt en eruitziet. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een nieuwe haarborstel, denk dan terug aan deze tips en trakteer je haar op de liefde die het verdient! Meer weten? Check onze blog over de verschillende soorten haarborstels!

Heb je hierna nog hulp nodig bij het kiezen van de juiste haarborstel? Stel je vraag hieronder en wij helpen je graag!

Have a good one,

Gerben


reacties (1)

Hoi Gerben,

welke borstel is dan passend voor een peuter met fijn en weerbarstig haar?

Gr!

Door op 02-11-2023

Hallo Ramona,

Bedankt voor je vraag,

Een Tangle Teezer Original kan hierbij helpen. Deze ontklit namelijk het haar, maar tast het haar niet aan. Er is zelfs een leuke kids variant met een eenhoorn!

Anders een Mediceuticals borstel, deze zijn zachter in gebruik dan veel andere borstels.

Hopelijk heb ik je vraag zo kunnen beantwoorden!

Gerben - Team Salontopper

Door op 02-11-2023

Reactie plaatsen

Blog

Alle Haartypes


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.