thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Anti-Roos met Kérastase Symbiose

2
Anti-Roos met Kérastase Symbiose

Heb jij last van roos en wil je graag weten hoe je er vanaf komt? En er daarbij voor zorgen dat het niet terugkomt. Roos in je haar kan ervoor zorgen dat jij je niet comfortabel voelt. Je hoofdhuid voelt geïrriteerd en door de roos voel jij je niet helemaal op je gemak. Gelukkig is er nu een nieuwe lijn van Kérastase die zich volledig richt op het bestrijden en voorkomen van roos en schilfers op de hoofdhuid.

Hoe ontstaan roos en hoofdhuidschilfers?

Je huid vernieuwt zich elke 2 tot 4 weken en je hoofdhuid is nog sneller elke 2 weken. Wanneer jij last hebt van roos komt dit doordat de celvernieuwing nog sneller gaat dan deze 2 weken. Hierdoor worden de huidcellen ook sneller afgestoten, dus je hoofdhuid produceert veel meer dode huidcellen.

De combinatie van deze snelle vernieuwing en de hoge productie dode huidcellen zorgt ervoor dat huidschilfering optreed. Dit blijft dan even in je haar hangen waardoor het zichtbaar wordt, zeker in kort of donker haar. Roos is dus een teken van een disbalans in je hoofdhuid en vaak heb je dan ook last roodheid, irritatie en vet haar.

Wat zijn de oorzaken van roos?

Roos wordt veroorzaakt doordat de hoofdhuid uit balans is. In je haar en op de hoofdhuid zitten verschillende micro-organismen, als de verhouding tussen deze verschillende micro-organismen uit balans is kan de hoofdhuid geïrriteerd raken. Hierdoor ontstaat een reactie van je immuunsysteem wat zorgt voor snellere celvernieuwing.

Een andere oorzaak kan zijn wanneer het kouder wordt dat de lucht binnen en buiten droger wordt. Binnen omdat de kachel aanstaat en buiten omdat het koude weer gewoon minder vocht bevat. Hierdoor kan de hoofdhuid uitdrogen, wat een overproductie in talg veroorzaakt. De micro-organismen leven van dit talg en raken uit balans, waardoor de celvernieuwing weer versneld.

Andere factoren die de balans van je hoofdhuid kunnen verstoren zijn stress, dieet en het gebruik van de verkeerde haarproducten. Hierdoor raakt je hoofdhuid wel uit balans, maar dit hoeft niet altijd tot roos te leiden.

Wat kun je doen tegen roos?

De beste remedie tegen roos is het herstellen van de balans van je hoofdhuid micro-biome; de balans tussen de verschillende micro-organismen. Dit zal niet zo snel vanzelf gaan, vandaar dat er producten zijn die helpen bij het herstellen van de balans. Veel van deze producten zijn ook gericht op een goede reiniging zodat de roos die je hebt goed los komt en uit je haar verwijdert wordt.

Anti-roos van Kérastase Symbiose

De nieuwste lijn van Kérastase is Symbiose en richt zich specifiek op de oorzaken en symptomen van roos. Zo kun jij met een complete routine van jouw roos afkomen. De verschillende producten bieden je reiniging en verzorging zodat jouw hoofdhuid fris en kalm aanvoelt en de oorzaken van roos, de disbalans op je hoofdhuid, worden opgelost.

De complete lijn bestaat uit 6 producten die helpen bij de reiniging en verzorging van haar en hoofdhuid.

Micro peeling

Kérastase Symbiose Micro-Peeling Cellulaire: Deze micro peeling is geïnspireerd op skincare en helpt bij het verwijderen van overtollige huidcellen. De peeling lost de proteïne verbinding tussen de dode huidcellen op zodat ze makkelijker uit het haar en van de hoofdhuid gaan. Deze 3-in-1 formule reinigt, exfolieert en hydrateert met een verkoelend effect.

Twee soorten shampoo

Welke shampoo uit de Symbiose lijn geschikt is voor jouw huid hangt af van de staat van je hoofdhuid. Is je hoofdhuid droog gebruik dan de Kérastase Symbiose Bain Crème Anti-Pelliculaire. Heb je juist last van een vette hoofdhuid gebruik dan de Kérastase Symbiose Bain Pureté Anti-Pelliculaire.

Beide shampoos richten zich op de reiniging en bestrijding van de micro-organismen die roos veroorzaken. Maar de Bain Purete zorgt voor een goede reiniging van de vette hoofdhuid zonder het gebruik van sulfaten. De Bain Crème heeft een rijke textuur voor de droge hoofdhuid en is ook sulfaatvrij.

Conditioner

Een basisverzorging voor je haar en hoofdhuid bestaat natuurlijk altijd uit een shampoo én conditioner. Deze conditioner is opnieuw gericht op het hydrateren van het haar, maar natuurlijk ook de hoofdhuid. Deze conditioner zorgt voor een gezonde hoofdhuid door toegevoegde bifidus die de het hoofdhuid ecosysteem helpt.

Masker

Hebben je haar en hoofdhuid meer verzorging nodig dan kun je jouw routine aanvullen met het Kérastase Symbiose Masque Revitalisant Essentiel. Dit haarmasker bevat intens voedende ingrediënten voor gezond haar, maar houdt tegelijkertijd rekening met de gevoelige balans van je hoofdhuid.

Haarserum

 Om roos direct tegen te gaan met een intensieve kuur gebruik je het Symbiose Serum Intensive Anti-Dandruff Cellular Night Serum. Deze breng je 3 keer per week gedurende 4 weken aan om actief roos te bestrijden. In de gelachtige formule zitten salicylzuur, bifidus en piroctone olamine die de directe oorzaken van roos bestrijden en de hoofdhuidbalans stimuleren. Slapen van je roos af dus!

Kérastase Symbiose Routine

Met al deze nieuwe producten van Kérastase Symbios kun jij actief jouw roos bestrijden of roosgevoelige hoofdhuid verzorgen, zodat jij je daar niet meer druk over hoeft te maken. Heb je vragen welke producten voor jouw type haar geschikt zijn stel ze ons gerust!

Have a good one,

Gerben


reacties (2)

Hii ik lees over de nieuwe Kerastase lijn 'Symbiose'. De ene shampoo is voor vette hoofdhuid en de ander voor een droge hoofdhuid. Eigenlijk zit ik er meer tussenin.

Als ik mijn haar heb gewassen, is mijn hoofdhuid de eerste 3-4 dagen schoon en wordt daarna pas vet. Ik was mijn haar om de 5-6 dagen.

Welke shampoo is dan beter geschikt voor mijn hoofdhuid?

Door op 16-01-2023

Hoi Yara,

Bedankt voor je vraag!
Als je pas na 3 tot 4 dagen een vette hoofdhuid krijgt dan hoef je niet perse een shampoo voor een vette hoofdhuid te gebruiken. Ik zou dan voor de shampoo voor droge hoofdhuid gaan.

Als je nog vragen hebt hoor ik het graag,

Groeten Gerben

Door op 16-01-2023

Hoi

Ik vraag me af over de symbiose haarserum. Als ik deze in handoek droog haar zou verwerken wordt mijn hoofdhuid weer terug vet?
Ik heb last van vet haar en moet mijn haar om de 2 dagen wassen. Of kan ik de serum het beste van te voren gebruiken en de dag erop wassen.

Door op 22-01-2024

Hoi,

Bedankt voor je vraag! Je moet het serum 3x per week tijdens de nacht in laten werken. Dit zou er dan voor moeten zorgen dat het de volgende ochtend volledig is ingetrokken. Mocht je hiervan vet haar krijgen, dan kun je er dus voor kiezen om dan die volgende ochtend je haar te wassen en nog steeds aan je wasschema te houden.

Hopelijk heb ik je vraag zo beantwoord,

Groeten,
Gerben - Team Salontopper

Door op 24-01-2024

Reactie plaatsen

Blog

Hoofdhuidproblemen


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.