thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Ontdek de kracht van keratine voor je haar

0
Ontdek de kracht van keratine voor je haar

Heb je ooit gehoord van keratine en je afgevraagd wat is keratine en wat doet keratine met je haar? Je bent niet de enige! Keratinebehandelingen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden, en dit is niet zonder reden. De behandelingen herstellen je lokken van binnenuit en zorgen voor sterker, glanzender en beter handelbaar haar. In deze blog lees je meer over wat keratine is en hoe het werkt. Lees snel verder!

Wat is keratine?

Keratine is een proteïne (eiwit) die van nature al in je lichaam aanwezig is. Deze bouwstof is zeer belangrijk voor je nagels en haren en zorgt er onder andere voor dat deze sterk zijn. Je haar bestaat voor bijna 90% uit keratine, maar door overmatig gebruik van bijvoorbeeld stylingtools, chemische behandelingen en blootstelling aan de zon kan het keratinegehalte in je haar in rap tempo afnemen. Gelukkig zijn er producten en behandelingen die erop gericht zijn het keratinegehalte in het haar weer op peil te brengen.

Wat doet keratine met je haar?

Doordat de Keratine in je haar trekt, wordt je haar van binnenuit gevoed. Je haar wordt sterker, glanzender en beter handelbaar. Het zorgt er eigenlijk voor dat er tijdelijk een beschermend laagje op je haar zit. Het gebruik van keratine heeft veel voordelen:

  • Sterker haar: Door het toevoegen van keratine wordt je haar sterker en minder gevoelig voor breuk en gespleten punten.
  • Glanzender haar: Keratine zorgt voor een mooie, gezonde glans en maakt je haar beter bestand tegen invloeden van buitenaf.
  • Beter handelbaar haar: Keratine maakt je haar makkelijker te kammen, stylen en onderhouden, waardoor je minder tijd kwijt bent aan je haarverzorging.
  • Herstel van binnenuit: Keratine dringt diep door in de haarvezels en herstelt beschadigd haar van binnenuit, waardoor je lokken weer gezond en veerkrachtig worden.

Naast professionele keratinebehandelingen bij de kapper zijn er ook tal van haarverzorgingsproducten op de markt die keratine bevatten, zoals shampoos, conditioners en haarmaskers. Zo kun je ook thuis profiteren van de kracht van keratine!

Is keratine goed voor je haar?

Ja, keratine is zeker goed voor je haar! De stof zorgt namelijk voor kracht en flexibiliteit. Keratine herstelt die de schade die factoren van buitenaf aanrichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van een hitte tool of het blonderen van je haar. Is jouw haar erg beschadigd? Dan kun je naast het gebruiken van producten met keratine, ook kiezen voor een keratine behandeling. Zo’n behandeling zorgt ervoor dat jouw haren gladder, glanzender en beter handelbaar worden.

Keratine behandeling nadelen

Hoewel keratine behandelingen veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen. Zo zal het resultaat van een behandeling na een aantal maanden verdwijnen. Ook kan de kwaliteit van een behandeling verschillen. Het is daarom belangrijk goed uit te zoeken bij welke salon je de behandeling laat uitvoeren.

Productlijnen met keratine: een top 5

Er zijn een aantal merken die een volledige lijn hebben met Keratin-producten. We hebben vijf favoriete lijnen voor je uitgelicht! Lees de beschrijvingen van de producten goed en bepaal voor jezelf welke lijn het beste bij je past. Ieder haartype heeft immers baat bij een andere behandeling.

Chi Keratin

Met de producten uit de Keratin Lijn van CHI zorg je ervoor dat droog en beschadigd haar verleden tijd is!

ANSWR

Met de producten van ANSWR geef jij jouw haar gemakkelijk een keratine behandeling in je eigen badkamer. Deze fantastische producten maken je haar fluweelzacht, extreem glanzend, sterk en gezond.

K18 hair

De producten van K18 bevatten een formule, nagebootst van de natuurlijke keratine-bouwstenen, die de sterkte en elasticiteit van het haar herstellen. De formule dringt diep door in het haar en is een blijvende oplossing voor beschadigde lokken.

Kérastase Discipline

Met de producten van de Kérastase Discipline is pluizig haar verleden tijd en wordt het weer handelbaar. De producten zijn geschikt voor pluizend, krullend en afro haar en helpt bij het voorkomen van weerbarstig en droog haar.

Wella SP Luxe Oil

Met de producten uit de Wella SP Luxe Oil lijn zorg je voor sterker, zachter en gezonder haar. Na gebruik van de producten zul je merken dat je haar prachtig glanst.

Liever persoonlijk advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice voor een uitgebreid advies.

Mocht je nog vragen hebben over keratine, stel ze gerust!

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.