thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Droog haar: laat je haar weer stralen

0
Droog haar: laat je haar weer stralen

We willen allemaal gezond én glanzend haar, maar helaas is dat niet altijd zo. Droog haar is namelijk een veelvoorkomend haarprobleem. Heb je last van gespleten haarpunten, dof, pluizend en/of futloos haar? Dan kunnen we zeggen dat je last hebt van droog haar. In deze blog kom je erachter wat de oorzaak van je droge haar kan zijn, hoe je het kan voorkomen en welke producten het meest geschikt zijn. Binnen no-time genieten van gezond en glanzend haar? Lees dan snel verder!

Inhoud

Hoe herken je droog haar?

Droog haar is te herkennen aan ruw en stug voelend haar dat dof en pluizig is, maar ook gespleten haarpunten of klitten heeft. Ook kan je last hebben van een droge, jeukende of schilferende hoofdhuid. Herken jij dit? Dan weet je bijna zeker dat je last hebt van droog haar. Maak je niet druk, want je bent niet de enige! Het is wel belangrijk om je droge haar de juiste verzorging te geven, want het is erg kwetsbaar haar dat snel beschadigd kan raken.

Oorzaken van droog haar

Droog haar is een veelvoorkomend probleem dat velen van ons ervaren. Er kunnen verschillende factoren zijn die droog haar veroorzaken, zoals genetica, chemische behandelingen, omgevingsfactoren of ons eigen productgebruik.

  • Genetica: Droog haar is niet erfelijk, maar kan wel genetisch bepaald zijn. Zijn er familieleden in jouw directe familie die last hebben van droog haar? Dan is de kans groot dat jij hier ook last van hebt. Je hebt een tekort aan vocht en/of talg.
  • Chemische behandelingen: Kleur of blondeer je jouw haar regelmatig? Dan is dit hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van je droge haar. Chemische behandelingen zijn niet goed voor je haar, omdat het ervoor zorgt dat de haarschubben open gaan staan. Dit resulteert in droog en beschadigd haar.
  • Omgevingsfactoren: Het weer, zoals de winter en zomer spelen ook een belangrijke rol in het veroorzaken van droog haar. De zon en hitte in de zomer zorgen ervoor dat het haar uitdroogt, maar in de winter is dit juist de kou en lage luchtvochtigheid.
  • Eigen productgebruik: Het grootste probleem ligt vaak bij ons eigen productgebruik. Denk hierbij aan het gebruik van hittetools of de verkeerde producten, zoals een te agressieve shampoo of producten met uitdrogende ingrediënten.

Lees snel verder hoe je droog haar kan voorkomen en welke producten je het beste kan gebruiken.

Droog haar voor & na

Hoe voorkom je droog haar?

Droog haar kan je voorkomen door het gebruik van de juiste producten, maar ook door het gebruik van hittetools te verminderen en je haar niet te warm én niet te vaak te wassen.

  • Hittetools: Vermijd of verminder het gebruik van hittetools. De warmte van deze apparaten drogen je haar uit en beschadigen het. Kan je niet zonder je favoriete hittetool? Zorg dan dat je een goede hittebescherming gebruikt om je haar te beschermen.

  • Lauwwarm water: Was je haar niet te warm! Het is natuurlijk heerlijk om onder een warme douche te staan, maar je doet je haar én huid hier geen plezier mee.
  • Haren wassen: Was je haar 2 tot 3 keer in de week om je hoofdhuid in balans te houden. Ga je het vaker wassen, dan wordt het haar gestript en droogt het sneller uit. Ook stimuleer je de aanmaak van talg, waardoor het haar sneller vet wordt en je het dus weer wil gaan wassen. Doorbreek deze cirkel en geniet van gezonder haar!
  • Scalp massage brush: Gebruik een hoofdhuidmassage borstel voor het stimuleren van de doorbloeding en het verbeteren van de haarzakjes, hiermee bevorder je een evenwichtige hoofdhuid.

Droog haar herstellen

Wat te doen tegen droog haar? Droog haar kan je voorkomen door bovenstaande punten te volgen, maar hoe herstel je het? Als je last hebt van (extreem) droog haar kan het veel verzorging gebruiken. Helaas is het haar niet na één keer de juiste producten gebruiken al hersteld. Het herstellen van droog haar heeft namelijk tijd nodig. Zorg ervoor dat je de juiste producten gebruikt voor jouw haar en voorkom dat het erger wordt. Welke producten of productlijnen je het beste kan gebruiken, zetten wij even voor je op een rijtje:

De beste producten voor droog haar

Het vinden van de juiste producten is essentieel voor het verzorgen van je droge haar. Door het gebruik van deze producten herstel je de vochtbalans, geef je het haar meer vitaliteit en krijgt het een prachtige glans.

Haarolie voor droog haar

Een echte must-have voor droog haar is een haarolie. Een haarolie voedt en hydrateert het haar, waardoor het een prachtige glans krijgt. Je kan het gemakkelijk aanbrengen in de lengtes en punten van je haar, zowel op droog als vochtig haar en zo vaak als nodig.

De beste shampoo voor droog haar

Het kiezen van de juiste shampoo is zeer belangrijk bij droog haar. Een te agressieve shampoo droogt je haar juist uit, daarom moet je hydraterende en voedende producten gebruiken die het haar en de hoofdhuid respecteren. Sluit na het gebruik van een shampoo altijd af met een conditioner, zodat de haarschubben weer goed sluiten.

Leave in conditioner droog haar

Leave-in conditioners voor droog haar zijn vaak verrijkt met voedende en hydraterende ingrediënten die diep in het haar doordringen en het van binnenuit voeden, hydrateren en versterken. Deze conditioners vormen een beschermende laag rondom het haar, waardoor vocht wordt ingesloten en beschadiging wordt voorkomen door schadelijke omgevingsfactoren.

Haarmasker voor droog haar

Een haarmasker geeft het haar een extra boost. Je brengt het 1 á 2 keer per week aan en geniet van gezonder, glanzender en verzorgder haar.

Sets voor het herstellen van droog haar

Om het behandelen van je droge haar gemakkelijker te maken hebben we een aantal sets voor je samengesteld.

Geef je haar de verzorging die het verdient en geniet van gezond én stralend haar!

Liefs Nienke

Reactie plaatsen

Blog

Droog Haar


Nienke Ankersmit

Nienke Ankersmit

Online Marketeer | Schoonheidsspecialiste | Haar-, huid- & beauty producten | 26 jaar

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.