thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

5 tips tegen droog haar in de zomer

0
5 tips tegen droog haar in de zomer

Tijdens de zomer kun je heerlijk genieten van onder andere de zon, het strand of het zwembad. Hoewel deze tijd echt genieten is, zijn UV-straling en chloor wat minder fijn voor je haar. Je zult dan misschien ook merken dat je haar in de zomer sneller droog en beschadigd is. Maar geen zorgen, we hebben 5 tips voor je om je haar gezond en gehydrateerd te houden tijdens de zomermaanden!

Tip 1: Bescherm je haar tegen de zon

We beschermen onze huid altijd goed tegen de zon, maar ons haar vergeten we nog wel eens. Om beschadigd haar te voorkomen, is het belangrijk je haar bescherming te bieden tegen de schadelijke uv-stralen van de zon. Draag bijvoorbeeld een hoed of pet wanneer je voor langere tijd de zon in gaat. Breng daarnaast altijd een speciaal haarproduct met UV-bescherming aan, om je haar extra te beschermen.

Tip 2: Spoel je haar na het zwemmen

Het chloor in zwembadwater of het zout in zeewater kunnen je haar uitdrogen en beschadigen. Spoel je haar daarom altijd uit met kraanwater na het zwemmen. Zo verwijder je resten chloor of zout. Tip: zwem je elke dag? Probeer er dan voor te zorgen dat je haar niet telkens nat wordt, zo verminder je de kans op uitdroging en beschadiging.

Tip 3: Hydrateer je haar regelmatig

Om droog haar te voorkomen, is goed hydrateren belangrijk. Dit kun je doen door een vochtinbrengende shampoo of conditioner te gebruiken. Breng daarnaast één of twee keer per week een voedend haarmasker aan. Gebruik speciale producten voor droog haar en vermijd ingrediënten zoals sulfaten en alcohol. Vergeet ook niet regelmatig naar de kapper te gaan om je haar te laten knippen en gezond te houden. Droog haar verzorgen is zeer belangrijk.

Tip 4: Eet gezond en drink voldoende water

Tijdens de zomer is het altijd verstandig goed te blijven hydrateren. Haar heeft namelijk hydratatie en voedingsstoffen nodig om gezond en sterk te blijven. Drink dus voldoende water en eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen, zoals: groenten, fruit, noten en zaden. Dit draagt bij aan mooi en glanzend haar!

Tip 5: Gebruik een natuurlijke haarolie

Een haarolie helpt om je haar te hydrateren en zorgt voor een prachtige glans. Met slechts een paar druppels olie, verminder jij al droge punten. Tip: Je kunt ook een paar druppels olie toevoegen aan je shampoo of conditioner voor extra hydratatie.

Met deze 5 tips geniet jij deze zomer van prachtig, gezond en glanzend haar. Fijne zomer en vergeet niet je haar de nodige aandacht en liefde te geven!

Liefs,

Milou

Reactie plaatsen

Blog

Tips Droog Haar


Milou

Milou

Productmanager || 24 jaar || Beautyliefhebber || Tennis || Haar- en verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.