thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Davines The Circle Chronicles - Review

0
Davines The Circle Chronicles - Review

Davines. Zou de naam van de godin van de schoonheid kunnen zijn vind je niet? Het is in ieder geval één van mijn favoriete haarmerken. De producten uit de OI-lijn behoren al tot mijn standaard haarroutine. En na het testen van de maskers van de Chronicle-lijn heb ik er weer een favoriet bij. Het idee achter deze lijn: een masker voor ieder haartype en snel resultaat. Well, they nailed it <3. Ik testte vier verschillende maskers voor je: de Spotlight Circle, de Quick Fix Circle, de Let it Go Circle en de Purity Circle.

Davines 1

Quick Fix Circle

De naam zegt het al een beetje. De Quick Fix Circle is perfect als je weinig tijd hebt maar je jouw haar wel even een boost wil geven. Na een dag op het strand of een weekend op een festival. Er zit 100% natuurlijke rode klei in en is dus super rijk aan mineralen. Het masker hydrateert, ontwart en je hoeft het maar 3 minuten te laten intrekken. Langer mag natuurlijk ook. Ik heb ‘m een paar keer gebruikt. Een keer liet ik ‘m 3 minuten intrekken en een keer 10 minuten. En het effect is eigenlijk hetzelfde. Dus hij doet wat hij belooft: snelle hydratatie en verzorging. M’n haar voelt zijdezacht en gezond aan. I like! <3 

 

Spotlight Circle

The spotlight Circle is perfect voor haar dat een beetje dof kan zijn. Het geeft je haar extra glans en heeft een hoog verzorgend effect. Voor mij werkt het het beste om de Spotlight Circle vooral in de punten aan te brengen en niet op de hoofdhuid. Dan wordt mijn haar een beetje vettig. Voor mij is de Spotlight Circle de perfecte aanvulling op de Quick Fix Circle, die m’n haar gezond en zacht maakt. De Spotlight is er voor een beetje shine in de (mid)punten.

Davines

Let it go Circle
Voor mij persoonlijk de minste (al is een vriendinnetje met heel ander haar juist fan): de Let it Go Circle. Deze Circle is bedoeld voor een complete welness-ervaring. En dat klopt ook wel! Ik gebruikte ‘m zelf op vakantie in een Noors bad in een houten huisje in de Ardennen. En daarvoor was-ie perfect! Hij heeft een heerlijke geur en er zit grijze klei in. Grijze klei staat bekend om ontstekingsremmende en anti-stress eigenschappen. Ik ben helemaal tot rust gekomen! ;) Maar mijn haar voelde daarna wel wat slap aan en het was lastig in model te krijgen. Deze Circle is geschikter wat dikker dikker en stugger haar. Mijn haar is juist wat fijner van structuur.

 

Purity Circle

Misschien wel mijn favoriet van de vier maskers: de Purity Circle. Mijn hoofdhuid voelt normaal snel vet aan en de meeste haarmaskers focussen op het glanzend maken van je haar, wat in mijn geval juist betekent dat het bovenop snel vet oogt. De Purity Circle focust juist op het reinigen van je hoofdhuid en je haar. M’n haar voelde super schoon en zacht aan de dagen erna.

In tegenstelling tot de andere Circle-varianten kun je deze op twee manieren gebruiken. 

Voor het wassen: je maakt je haar nat, droogt het zodat het handdoek droog is, brengt het masker aan en laat het 10 minuten inwerken. Daarna spoel je het uit en was je je haar met shampoo en eventueel conditioner.

Na het wassen: nadat je je haar met shampoo hebt gewassen (conditioner is nu niet nodig) breng je het masker aan. Laat het 10 minuten inwerken en spoel het daarna uit. Hierna style je het zoals je wil of je laat het lekker aan de lucht opdrogen.

Ik heb beide manieren geprobeerd en merkte eigenlijk geen verschil. Wat jij het makkelijkste vindt dus! :-)

De conclusie: ook deze producten van Davines zijn fijn. Voor ieder haartype is er een (of meer) en je kunt ook nog mixen en matchen. Voor mij zijn de Purity voor boven op m’n hoofd en de Spotlight voor in de punten de perfecte combi! Het fijne is ook nog dat ze allemaal heerlijk ruiken (niet te zoet en lekker fris) en dat ze in kleine én grote verpakkingen komen. Voor thuis en voor op reis :-). Zelf proberen? Je vindt ze hier. Laat je me weten wat je ervan vindt? Ik ben benieuwd!

 

Liefs,

Elserieke





Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.