thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Beschadigd Haar Herstellen?

0
Beschadigd Haar Herstellen?

Team Salontopper to the rescue

We zitten deze week in een flinke hittegolf met zijn allen. Waarschijnlijk heb jij een zwembadje in de tuin staan, zit je te puffen voor je ventilator of ga je naar zee? ( alhoewel dit op het moment wel erg druk is). Maar dit mag de pret niet drukken… wat het misschien wel minder leuk maakt is beschadigd haar door de hoeveelheid uv-straling. Nu komt beschadigd haar natuurlijk niet alleen doordat je lekker ligt de zonnen. Het kan namelijk aan verschillende factoren liggen dat je haar beschadiging oploopt, hieronder enkele voorbeelden:

  • Omgevingsbeschadiging
  • Chemische beschadiging
  • Hitte beschadiging
  • Fysieke beschadiging

Het kan dus heel goed zijn dat je jouw haar iets te vaak geverfd hebt, je teveel kamt of je haar veel te verduren heeft door invloeden van buitenaf, (zoals een slechte luchtkwaliteit of extreme weersomstandigheden). Er zijn dus veel verschillende soorten factoren die voor haarbeschadiging kunnen zorgen. Verder in het blog geven wij jullie tips en belangrijke informatie over beschadigd haar.

Wat is beschadigd haar?

Laten we eerst beginnen bij ‘normaal gezond haar’, dit houdt in dat je haarschubben elkaar overlappen en aansluiten. Je haar is sterk en voelt glad aan. Het tegenovergestelde is dus wanneer dit niet gebeurt. Bij beschadigd haar sluiten je haarschubben namelijk niet mooi op elkaar aan en blijven ze openstaan. Je haar voelt stroef/droog aan. Doordat de haarschubben open blijven staan is je haar erg kwetsbaar waardoor je haar sneller breekt. Vaak start beschadigd haar in de haarschacht, dit is het stuk van het haar dat uit je huid steekt. Gelukkig is dit natuurlijk te verhelpen door de juiste verzorging voor je haar toe te passen. Helaas is dit niet met één keer wassen weg en heeft het even de tijd nodig om te herstellen. Maargoed wie wil nou niet prachtig gezond haar om mee te pronken? Wij helpen jullie hier graag bij!

TIPS

via GIPHY

Tips om beschadigd haar te verhelpen 

  • Probeer je haar niet teveel te wassen. Het is goed dat je ze reinigt, zeker mee eens maar probeer ze 3 keer per week te wassen. Was je haar wel altijd twee keer achter elkaar met jouw favo shampoo voor een beter effect. Door het wassen met een shampoo open je altijd je haarschubben en verwijder je het talg van je hoofdhuid. Ik hoor je denken maar dit is toch niet erg? Talg is juist nodig om je haarschubben gezond te houden. Dus hoe minder talg hoe kwetsbaarder je haar is. Probeer een shampoo te gebruiken zonder sulfaten, parabenen en siliconen. Deze kunnen namelijk je haar uitdrogen.
  • Maak gebruik van een conditioner en/of haarmasker. Een conditioner zorgt er namelijk altijd voor dat je haarschubben weer sluiten. Een haarmasker doet dit ook maar een stuk minder dan een conditioner. Wij raden je dan ook aan om eerst een masker te gebruiken en daarna een conditioner om je haarschubben te laten sluiten. Nog een belangrijke tip nadat je jouw haar hebt gewassen, wrijf het niet droog maar dep je haar droog dit voorkomt veel schade!
  • Vitamines-Vitamines-Vitamines. Zoals hierboven aangegeven is talg een belangrijk onderdeel voor gezond haar. Vitamine A is de drijfveer voor productie van talg. Denk hierbij aan zuivel, eieren, wortels, bepaalde vissoorten etc. Kortom Vitamine A is dus ook erg belangrijk voor je haar!
  • Kam en/of Borstel je haar voorzichtig. Hierdoor loopt je haar beschadiging op en hier kan je niet altijd wat aan doen. Borstel of kam niet door nat haar heen, je haar is dan erg kwetsbaar. Probeer zoveel mogelijk door droog haar te borstelen. De juiste haarborstel gebruiken is ook erg belangrijk er zijn natuurlijk veel verschillende soorten en maten. Bij beschadigd haar is het beste om een borstel te gebruiken met varkenshaar. Dit zorgt er namelijk voor dat er minder wrijving ontstaat en je haar minder snel beschadigd.
  • Gebruik een heatprotector, olie of serum. Wanneer jij lekker gaat zonnen, je haar gaat föhnen of stijlen is het belangrijk je haar te beschermen doormiddel van een heatprotector. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar beschermt wordt tegen een warmte tot wel 450 graden. Een serum of haarolie is ook zeker een aanrader. Het is namelijk een wondermiddel dat je haar herstelt en voedt. Je kan ervoor kiezen dit aan te brengen voor het slapen gaan of nadat je net de krul erin hebt zitten.
  • Gespleten haarpunten laten knippen. Heb je nou erg last van gespleten haarpunten dan kan het maar zo zijn dat er toch een stukje vanaf geknipt moet worden. Vaak oogt het na het knippen van je puntjes al een stuk gezonder met onderhoudt van de juiste producten natuurlijk. Mocht je nou echt extreem beschadigd haar hebben raden we je altijd aan contact op te nemen met je kapper. Zij of hij kan het even goed nakijken voor je. Natuurlijk mag je ook altijd contact met onze klantenservice opnemen over productvragen. We helpen je graag verder!

Onze toppers om beschadigd haar  te behandelen of tegen te gaan 

Je haar is dus zeker geen verloren zaak, er is altijd een oplossing ook voor beschadigd haar!

STAY FABULOUS

via GIPHY

Liefs Silke 

Reactie plaatsen
Silke

Silke

Online Marketeer || 27 jaar || Reizen || Nieuwe trends Hair-fashion&lifestyle


Blog

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.