thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Beschadigd haar herstellen?

0
Beschadigd haar herstellen?

Er is niks vervelender dan last hebben van beschadigd haar. Je haar zit niet meer, het voelt droog/stug aan en je haarpunten zijn vaak gespleten. Wil jij graag weer gezond en sterk haar? Dan is het van belang dat je jouw beschadigde lokken weer herstelt en laat stralen. Lees in deze blog hoe beschadiging van het haar ontstaat en hoe je het kan verhelpen. 

Hoe onstaat beschadigd haar?

Je haar kan beschadiging oplopen door de volgende factoren:

  • Omgevingsbeschadiging
  • Chemische beschadiging
  • Hitte beschadiging
  • Fysieke beschadiging

Het kan dus heel goed zijn dat je jouw haar iets te vaak geverfd hebt, je het teveel kamt of je haar veel te verduren heeft door invloeden van buitenaf (zoals een slechte luchtkwaliteit of extreme weersomstandigheden). Er zijn dus veel verschillende soorten factoren die voor haarbeschadiging kunnen zorgen. Kijk of je naast gebruik van de juiste producten hier ook iets aan kan doen.  

Wanneer is je haar beschadigd?

Laten we eerst beginnen bij ‘normaal gezond haar’, dit houdt in dat je haarschubben elkaar overlappen en aansluiten. Je haar is sterk en voelt glad aan. Het tegenovergestelde is dus wanneer dit niet gebeurd. Bij beschadigd haar sluiten je haarschubben niet mooi op elkaar aan en blijven ze openstaan. Je haar voelt stroef/droog aan. Doordat de haarschubben open blijven staan is je haar erg kwetsbaar waardoor je haar sneller afbreekt.

Vaak start beschadigd haar in de haarschacht, dit is het stukje van het haar dat uit je huid steekt. Gelukkig is dit natuurlijk te verhelpen door de juiste verzorging voor je haar te gebruiken. Helaas is dit niet met één keer wassen weg en heeft het even de tijd nodig om te herstellen. Na een beetje aandacht te schenken aan jouw haar straal je binnen no-time weer met gezond haar! 

6 tips om beschadigd haar te verhelpen 

Tip 1: Probeer je haar niet teveel te wassen

Het is goed dat het haar gereinigd wordt maar probeer ze maximaal drie keer per week te wassen. Door het wassen met een shampoo open je altijd je haarschubben en verwijder je het talg van je hoofdhuid. Talg is juist nodig om je haarschubben gezond te houden. Dus hoe minder talg hoe kwetsbaarder je haar is, probeer daarom je haar niet dagelijks te wassen. Wanneer je gebruik maakt van een shampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen zal dit je haar ook minder snel uitdrogen.

Tip 2: Maak gebruik van een conditioner en haarmasker.

Een conditioner zorgt er namelijk altijd voor dat je haarschubben weer sluiten. Een haarmasker doet dit ook maar een stuk minder dan een conditioner. Wij raden je dan ook aan om eerst een masker te gebruiken en af te sluiten met een conditioner om je haarschubben goed te laten sluiten. 

Tip 3: Vitamines-Vitamines-Vitamines.

Zoals hierboven aangegeven is talg een belangrijk onderdeel voor gezond haar. Vitamine A is de drijfveer voor productie van talg. Denk hierbij aan zuivel, eieren, wortels, bepaalde vissoorten etc. Kortom Vitamine A is dus ook erg belangrijk voor je haar!

Tip 4: Kam en/of borstel je haar voorzichtig.

Borstel of kam niet door nat haar heen, je haar is dan erg kwetsbaar. Probeer zoveel mogelijk door droog haar te borstelen. De juiste haarborstel gebruiken is ook erg belangrijk er zijn natuurlijk veel verschillende soorten en maten. Bij beschadigd haar is het beste om een borstel te gebruiken met varkenshaar. Dit zorgt er namelijk voor dat er minder wrijving ontstaat en je haar minder snel beschadigd.

Tip 5: Gebruik een heatprotection, haarolie en/of serum.

Wanneer jij lekker gaat zonnen, je haar gaat föhnen of stijlen is het belangrijk je haar te beschermen doormiddel van een heatprotector. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar beschermt wordt tegen een warmte tot wel 450 graden. Een serum of haarolie is ook zeker een aanrader. Het is namelijk een wondermiddel dat je haar herstelt en voedt. Breng bv. een serum aan voor het slapen gaan, een haarolie in je punten in zowel nat of droog haar voor of na het stylen. Een heatprotector kun je het beste gebruiken bij gebruik van hittetools om beschadiging tegen te gaan. 

Tip 6: Laat gespleten haarpunten knippen

Wanneer je veel last hebt van gespleten haarpunten raden we je aan om een afspraak bij de kapper in te plannen. Vaak oogt het na het knippen van je puntjes al een stuk gezonder met onderhoudt van de juiste producten natuurlijk. 

Herstel beschadigd haar met de juiste producten 

Op onze beschadigd haar pagina vind je allerlei fijne producten om jouw beschadigde haar helpt te herstellen. 

Je haar is dus zeker geen verloren zaak, er is altijd een oplossing ook voor beschadigd haar!

STAY FABULOUS

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.