thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Haartips voor de winter

0
Haartips voor de winter

Het winterseizoen is officieel van start gegaan, you love it or hate it! Maar laten we eerlijk zijn, het is toch ook wel een magisch seizoen. Warme dekens, kaarsjes en heerlijke  warme drankjes maakt het samen het seizoen van warmte en gezelligheid. Doordat het vaak kouder is, is het minder fijn voor je haar en huid. In deze periode is het belangrijk je haar de juiste zorg te bieden en rekening te houden met bepaalde factoren. Wij geven jou daarom de tips om jouw haren de winter door te helpen!

7 tips voor het verzorgen van je haar in de winter 

1- Verhoog je luchtvochtigheid in huis 

De luchtvochtigheid in huis ligt in de winter vaak aan de lage kant. Een droge lucht kan leiden tot een droge huid, droog haar en soms ook een droge keel. Juist in de wintermaanden wil je droog haar voorkomen omdat het anders statisch wordt. Je zou dit probleem op kunnen lossen door wat bakjes met water door het huis heen te zetten of bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te kopen. Ben jij nou helemaal gek van planten en staat je huis er mee vol? Dan heb jij geluk want dit werkt namelijk ook heel goed! 

2- Maak gebruik van een haarolie of serum 

Een hydraterende moisturizer doet wonderen bij een droge huid maar wist je dat een haarolie of haarserum ook wonderen kan verrichten bij droge punten of om dit juist voor te zijn? Breng in de ochtend een beetje haarolie of serum aan op de puntjes, zo blijft je haar de hele dag gevoed en heb je minder kans op pluizig, statisch of droog haar. 

3- Gebruik een haarmasker en sluit af met een conditioner

Tijdens de wintermaanden kan je haar wel extra verzorging gebruiken. Een fijn haarmasker en conditioner zijn zeker een must-have. Sluit altijd af met een conditioner omdat dit je haarschubben weer netjes sluit en dus beschadiging tegen gaat, zoals in de wintermaanden door kou. 

4- Met nat haar naar buiten gaan in de kou is echt een no-go!

We doen het allemaal wel eens maar eigenlijk is het gewoon mega slecht voor je haar. Het kan er namelijk voor zorgen dat jouw haar sneller afbreekt. Dit geldt voor alle haartypes van stijl haar tot krullen. Wanneer het vriest wordt je haar hard, dit kennen we allemaal wel. Het haar is dan minder buigzaam waardoor je het in no-time afbreekt. Ook al zit je in tijd nood ga gewoon niet met nat haar naar buiten. Better safe than sorry. 

5- Bescherm je haar tegen de kou met een muts

In de winter maken we vaak gebruik van een muts vooral na de hevige sneeuwval van afgelopen jaar zijn we meer dan voorbereid dit jaar. Toch krijg je bij het dragen van een muts sneller last van klitten wat je haar ook weer beschadigt. Waar je voor kan kiezen is om een muts te kopen met een satijnen binnenkant. Zo is je haar beschermd tegen de kou maar zorgt het voor minder wrijving waardoor er geen klitten ontstaan in je haar. Win win situatie dus! 

6- Bij kou zoek je warmte op maar pas op…

Heerlijk warm douchen, net even wat warmer dan normaal. Helaas is dit niet goed voor je haar, overigens ook niet voor je huid. Dit geldt ook voor heel warm föhnen of je haren krullen/stijlen. Door de warmte kan het je haar dehydrateren waardoor het droog wordt en nog sneller statisch wordt. Je raad het al, ga je dan naar buiten… is het effect nog heftiger dan normaal. Toch graag wat leuks met je haar doen of het droogföhnen? Maak dan gebruik van een goede heatprotector om schade tegen te gaan. Let wel op, doe dit niet dagelijks. 

7- Blijf hydrateren 

Dit komt in meerdere blogs van ons naar voren. Wanneer je haar droog is is het gedehydrateerd wat sneller zorgt voor statisch haar. Maak gebruik van hydraterende producten, dit geldt overigens ook voor je huid! 

Hieronder fijne producten uit ons assortiment die speciaal ontwikkeld zijn om droog/ beschadigd haar tegen te gaan of te verhelpen. 

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.