thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Kérastase Chroma Absolu voor Gekleurd Haar

1
Kérastase Chroma Absolu voor Gekleurd Haar

Kérastase Chroma Absolu voor Gekleurd Haar

Van blond naar bruin, bruin naar rood of alle kleuren van de regenboog. Met het verven van je haar kun je alle kanten op. Hoe heerlijk is het je look even helemaal om te gooien. Helaas is het verven van je haar niet altijd zonder gevaar, de chemische behandelingen die komen kijken bij het verven van je haar kunnen er voor zorgen dat het sneller beschadigd. Daarom wil je de ultieme verzorging voor gekleurd haar. Die is er nu in de vorm van Kérastase Chroma Absolu!

Kérastase Chroma Absolu is een uitgebreide verzorgingslijn voor verschillende soorten gekleurd haar. Zo kun jij jouw geverfde haar ook optimaal verzorgen!

Chroma Absolu is ter vervanging van de Kérastase Réflection lijn. De producten zijn vernieuwd en hebben een nieuwe formule, maar een even goede of zelfs betere werking!

Beschadiging door het kleuren;

De Chroma Absolu producten zijn gericht op de verzorging van gekleurd haar, maar wat heeft gekleurd haar nodig en waarom?

Hoe fijn kleuren ook is het heeft een grote impact op je haar. Zeker als je het moet ontkleuren, maar ook bij het donkerder verven van je haar. Bij het kleuren zet de kapper de schubben van je haar open om de pigmenten in het haar te krijgen. Hierna moeten de schubben weer worden gesloten met goede verzorging, dit is een doorgaand proces omdat de schubben door het openzetten zijn beschadigd.

Bij het ontkleuren van je haar zorg je voor meer beschadiging omdat hierbij niet alleen de schubben worden opengezet, maar ook het pigment moet worden afgebroken om de kleur eruit te halen. Daarom kun je ook niet in één keer van donker naar blond, omdat het je haar te veel kan beschadigen. Goede verzorging is hier dus van essentieel belang.

Maar wat is deze beschadiging? Door het openzetten van de schubben en het ontkleuren wordt je haar poreus. Dit betekent dat de haarvezels als het ware uitgehold worden en schubben niet meer volledig kunnen sluiten. Door de openingen in de vezels en schubben verlies je belangrijke voedingstoffen voor je haar, maar ook het pigment van je gekleurde haar. Je verliest dus ook langzaam de kleur! Daarnaast wordt je haar hierdoor doffer, zal het sneller pluizen en in het ergste geval krijg je last van haarbreuk.

De werking van Chroma Absolu

Zoals je net kon lezen is het belangrijk je haarschubben te sluiten en de porositeit tegen te gaan. Hoe doen de producten van Chroma Absolu dit? Het antwoord zuur. Dit klinkt misschien gek maar zuren herstellen de natuurlijk ph-balans van het haar waardoor de schubben weer gaan sluiten. In het Chroma Absolu assortiment vind je drie soorten zuren; Melkzuur, Tartarinezuur en Aminozuur. Deze zorgen voor het sluiten van de haarschubben, maar hebben elk ook nog een eigen kracht.

  • Melkzuur: Exfolieert de losse delen van de haarvezel.
  • Tartarinezuur: Vermindert de oxidatie van het haar, waarmee het beschermt tegen kleurveranderingen.
  • Aminozuur: Bouwt de middenlaag van het haar weer op. Uit deze laag krijgt je haar zijn elasticiteit en kracht.

Naast de kracht van deze zuren is er ook nog de genezende kracht van de Centella Asiatica plant toegevoegd. Deze plant helpt de haarvezel te herstellen en maakt het haar weer gezond.

Wat doen de verschillende Chroma Absolu producten?

Het hele gamma van Chroma Absolu bestaat uit 7 producten deze hebben natuurlijk allemaal een eigen focus en werking. We zetten ze graag voor je op een rijtje, zodat jij je haar optimaal kunt verzorgen.

Reiniging en verzorging voor fijn haar

Heb je je haar geverfd en fijn haar? Dan heb jij baat bij lichte en zachte producten. Vandaar dat de Chroma Absolu hier speciale producten voor heeft. Voor fijn haar is er een combinatie van een lichte en luchtige shampoo en conditioner. De Kerastase Chroma Absolu Bain Chroma Respect en de Kerastase Chroma Absolu Fondant Cica Chroma. Deze bevatten beide aminozuren om de kracht van het haar te herstellen en daarnaast je kleur zo lang mogelijk te behouden. De shampoo is vrij van parabenen, sulfaten en siliconen om het haar op milde wijze te reinigen en geen verdere beschadiging aan te brengen. De conditioner zorgt voor extra hydratatie van je gekleurde haar en sluit daarnaast de schubben om pluizen te voorkomen en het haar mooi te laten glanzen.

Reiniging en verzorging voor dik haar

Dikker haar heeft natuurlijk ook eigen wensen en heeft vaak baat bij meer voeding. Dik haar kan dit aan omdat dit van zichzelf meer kracht heeft. Deze producten zijn dan ook iets zwaarder in het haar, maar jou dikke haar kan dit aan. Voor dikker haar is er een combinatie gemaakt van een rijke shampoo en een voedend haarmasker. De Kérastase Chroma Absolu Bain Riche Chroma Respect en de Kérastase Chroma Absolu Masque Chroma Filler. Deze twee producten richten zich vooral op het voeden van het haar en het vullen van poreuze delen. De rijke shampoo reinigt mild omdat deze ook vrij is van sulfaten, parabenen en siliconen, maar voedt ook direct het haar waardoor poreusiteit afneemt. Het masker zorgt ervoor dat het sterker blijft en de kleurintensiteit tot wel 6 weken houdt.

Naast deze vier basis-haarproducten zijn er ook producten voor meer specifieke problemen en wensen.

Kleurneutraliserend masker Chroma

Als eerste is er een kleurneutraliserend masker specifiek gericht op bruin haar genaamd Kérastase Chroma Absolu Masque Vert Chroma Neutralisant. Dit masker bevat groene pigmenten om rode en warme ondertonen in (gekleurd) bruin haar te verminderen. Daarnaast bevat het Tartarinezuur, dit uit druiven gewonnen zuur zorgt ervoor dat oxidatie van het haar vermindert. Oxidatie zorgt ook voor de warme en rode ondertonen. Het masker verwijdert dus niet alleen rode tonen maar beschermt ook tegen de terugkeer ervan! Het masker gebruik je idealiter 1x per week om je kleur bij te houden. Om eerst je kleur op toon te krijgen kun je het wel vaker gebruiken. Zo krijgt je bruin (gekleurde) haar een koele en diepere kleur.

Bescherming Serum Chroma Thermique

Het tweede product is een beschermende leave in; Kérastase Chroma Absolu Serum Chroma Thermique. Deze leave-in zorgt voor extra bescherming van jouw gekleurde haar. Je wilt je haar graag stylen en dragen zoals jij het wilt, maar het probleem is dat het hierdoor wel extra beschadigd kan raken. Het Serum Chroma Thermique is je redding. Deze leave in breng je aan na het wassen of voor het stylen voor extra bescherming. Het beschermt je haar tegen de hitte van stylingtools, zoals föhn en stijltang, maar ook tegen uv-straling en pluizen. Daarnaast maakt het je haar gladder en geeft meer glans!

Intense zachtheid en glans Chroma Absolu Soin Acide Chroma Gloss

Kan je haar ondanks alle verzorging toch nog extra glans en zachtheid gebruiken? Dan moet je deze Chroma Absolu Soin Acide Chroma Gloss gebruiken! Deze vloeistof zorgt ervoor dat je haar intens zacht en glanzend wordt. Je brengt het aan op nat haar en laat het even intrekken en spoelt het weer uit. Het hydrateert je haar en zorgt voor langer kleurbehoud. Je haar is nog nooit zo zacht geweest!

Kleur jij je haar regelmatig? Misschien is het dan leuk om deze producten uit te proberen! Laat ons weten wat je er van vindt!

Have a good one!

Gerben


reacties (1)

Perfect product! Mijn haar voelt veel beter aan. De geur van de producten is zalig, het is echt een luxe product. Zelfs de uitstraling van de verpakking straalt pure luxe uit.

Mijn haar voelt prettiger aan. Wat voor mij erg belangrijk is: ik hoef mijn haar aanzienlijk minder vaak te wassen. Het lijkt wel of het zijdezacht aanvoelt en toch meer stevigheid heeft. Het is ook heel makkelijk doorkambaar!
Echt een super fijn product.

Door op 24-01-2023

Hoi Tina,

Wat leuk om te horen! Fijn dat je het zo fijn vindt!

Groeten Gerben,
Team Salontotal

Door op 26-01-2023

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.