thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Hoe bescherm je je haar tegen de zon?

0
Hoe bescherm je je haar tegen de zon?

De zonnestralen kussen je huid, terwijl je geniet van een ontspannen dag buiten. Maar wist je dat je haar ook behoefte heeft aan bescherming tegen die stralende zon? Net zoals je je huid beschermt, verdient je haar ook wat extra aandacht. Hier delen we enkele tips om je lokken stralend te houden, zelfs onder de zinderende zomerzon.

Hoedjes en sjaaltjes: Je haar's beste vrienden

Net zoals je jezelf beschermt met een zonnehoed of een stijlvolle sjaal, kan je haar ook profiteren van deze modieuze accessoires. Een brede hoed met een rand kan niet alleen je gezicht beschermen, maar ook je haar tegen direct zonlicht. Als je een sjaal draagt, kan je die nonchalant om je hoofd binden voor een trendy look en extra bescherming.

Zonnebrand voor je haar? Yes please!

Wist je dat er zonnebrandsprays speciaal ontworpen zijn om je haar te beschermen tegen de zon? Kies voor een product dat UV-filters bevat om je haar te beschermen tegen schadelijke stralen. Deze sprays zijn gemakkelijk aan te brengen en werken als een onzichtbaar schild, zodat je haar zijn glans behoudt, zonder uit te drogen.

 

Hydrateer je haar van binnen en buiten

Net zoals je jezelf gehydrateerd houdt tijdens warme dagen, verdient je haar ook wat liefdevolle vochtinbrengende zorg. Gebruik een hydraterende conditioner om je haar zacht en soepel te houden. Vergeet niet om voldoende water te drinken - een gehydrateerd lichaam betekent gehydrateerd haar!

Vermijd hitte tijdens de heetste uren

De felle middagzon kan je haar beschadigen, net zoals het je huid kan verbranden. Probeer je haar zoveel mogelijk te beschermen door het tijdens de heetste uren van de dag uit direct zonlicht te houden. Als je je haar stijlt of föhnt, overweeg dan om tijdens de zomermaanden je stylingroutine wat te verminderen om verdere hittebelasting te voorkomen.

Shampoo met bescherming

Je dagelijkse shampoo kan ook een rol spelen in het beschermen van je haar tegen de zon. Zoek naar shampoos die verrijkt zijn met UV-bescherming of antioxidanten. Deze kunnen helpen om je haar te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen en vrije radicalen.

 

Vermijd strakke haarstijlen

Hoewel een strakke paardenstaart of knotje er fantastisch uitziet, kunnen deze stijlen je haar verzwakken, vooral onder de hete zon. Probeer losse vlechten, zachte staarten of gewoon je haar open te laten hangen om te voorkomen dat je haar onder druk komt te staan en breekt.

Vergeet je hoofdhuid niet!

Je hoofdhuid kan ook verbranden onder de zon. Breng indien nodig een beetje zonnebrandcrème aan op je scheiding en langs je haargrens om deze gevoelige gebieden te beschermen.

Take care!

Terwijl je geniet van de zonnestralen, vergeet niet om ook je haar wat liefde te geven. Met deze vriendelijke tips kan je je haar beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, zodat je stralend en zorgeloos van de zomer kunt genieten. Denk eraan, een beetje zorg kan je haar een lange weg helpen!

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.