thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

5 tips voor het herstellen van een vochtarme huid

0
5 tips voor het herstellen van een vochtarme huid

Een vochtarme huid, we kennen het allemaal wel. Maar hoe ontstaat het en wat kan je eraan doen? In deze blog geef ik je een aantal tips om een vochtarme huid te herkennen, voorkomen én verzorgen.

Wat is een vochtarme huid?

Een vochtarme huid is een huidconditie. Deze conditie kan voorkomen bij een droge, vette, normale en gecombineerde huid. In de meeste gevallen komt dit vooral voor bij een droge huid. Maar wat is nu een vochtarme huid? De huid heeft last een vocht tekort, waardoor het vochtgehalte uit balans is gebracht. Dit kan komen door de zon, airco, temperatuurswisselingen of het gebruik van verkeerde producten. Maar hoe kan je een vochtarme huid herkennen? Een vochtarme huid is te herkennen aan een aantal tekenen. De huid voelt over het algemeen trekkerig aan, heeft schilfers, fijne lijntjes en oogt dof.

BYBI producten

Hoe kan je een vochtarme huid herstellen?

Tip 1: Drink voldoende water.

Door dagelijks voldoende water te drinken houd je de huid gehydrateerd. Denk niet dat je gedehydrateerde huid na een paar glazen water opeens herstelt is, want dat kan natuurlijk niet. Door 2 liter water te drinken op een dag houd je het vochtgehalte op peil en worden afvalstoffen afgevoerd.

Tip 2: Gebruik hydraterende producten.

Het gebruik van de juiste producten is erg belangrijk. Denk hierbij aan producten die hyaluronzuur bevatten om de huid een hydratatie boost te geven. Helaas wordt er over het algemeen vaak gebruik gemaakt van verkeerde en agressieve producten, waardoor de huid wordt aangedaan én vocht verliest. Gebruik naast de dagelijkse verzorging, zoals je reiniging, dag- en nachtcrème ook eens een heerlijk masker of serum.

Bij Salontopper hebben wij een ruim assortiment aan gezichtsverzorging en zo ook voor de vochtarme huid. Wij zetten er een aantal voor jullie op een rijtje:

Tip 3: Bescherm de huid tegen de zon.

UV-stralen zijn één van de boosdoeners die de huid uitdrogen. Het is natuurlijk in de zomer al erg belangrijk om de huid tegen de zon te beschermen om verbranding te voorkomen. Als de huid verbrand is, gaat er veel vocht verloren. Je huid heeft dan ook echt een vocht tekort. Smeer daarom iedere 2 uur een royale laag zonnebrandcrème. Ook is het belangrijk om na blootstelling aan de zon een aftersun te gebruiken. Deze producten geven de huid de verzorging die het nodig heeft, zoals het herstellen, verkoelen, verzachten en hydrateren.

Tip 4: Douche niet te lang.

Water droogt de huid uit en warm water nog meer. Douche daarom niet te lang en al helemaal niet te warm. Gebruik na het douchen een heerlijke bodylotion of crème die de huid kan verzorgen.

Tip 5: Zorg voor een goede luchtvochtigheid.

Een slechte luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het vocht uit de huid verdampt. Hierdoor krijg je snel last van een vochtarme huid. Het is dus erg belangrijk dat de ruimtes in je woning of op het werk een goed percentage aan luchtvochtigheid hebben. Dit ligt tussen de 40% en 60%.

Breng het vochtgehalte van de huid op peil én geniet van een verzorgde huid!

Liefs, Nienke

Reactie plaatsen

Blog

Tips Skincare


Nienke Ankersmit

Nienke Ankersmit

Online Marketeer | Schoonheidsspecialiste | Haar-, huid- & beauty producten | 26 jaar

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.