thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Je huid beschermen tegen zon en zee: alles wat je moet weten!

0
Je huid beschermen tegen zon en zee: alles wat je moet weten!

Wat is het toch heerlijk, lekker in de zon liggen en af en toe een duik nemen in de zee! Maar vergeet niet dat de huid het tijdens deze periode vaak zwaarder te voorduren heeft. Zo hebben de zon en het zeewater invloed op de conditie van je huid. In deze blog vertel ik je alles over het beschermen van je huid tegen de zon en de zee, zodat jij zorgeloos van je zomer kunt genieten.

De invloed van de zon op je huid

De zon geeft je een prachtige tan, maar we weten allemaal dat UV-stralen ook zeer schadelijk zijn voor de huid. Deze UV-straling kan namelijk zorgen voor verbranding, vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker. Daarom is het ook ontzettend belangrijk om je huid goed in te smeren!

De invloed van de zee op je huid

Het zeewater kan de huid flink uitdrogen door onder andere het zoutgehalte in het water. Hierdoor kan de huid trekkerig aanvoelen en sneller geïrriteerd raken. Ook kunnen de zoutkristallen op je huid ervoor zorgen dat de zon nog sterker op je huid inwerkt, waardoor je sneller kunt verbranden.

Wat moet je vooral niet doen?

Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt doen als je je huid wilt beschermen tegen zon en zee:

  • Onbeschermd in de zon liggen: Vergeet je nooit in te smeren wanneer je in de zon gaat liggen. Zelfs als je denkt dat je niet snel verbrandt, moet je je huid altijd beschermen met een zonnebrandcrème.
  • Te lang in de zon blijven: Beperk de tijd die je in de zon doorbrengt. Vooral tijdens de piekuren van 12:00 tot 15:00 uur, tijdens deze uren verbrand je namelijk het snelst.
  • Te weinig zonnebrandcrème gebruiken: Wees niet zuinig met de zonnebrand en smeer je royaal in, vergeet ook je oren, nek en voeten niet!
  • Zonnebrandcrème te lang bewaren: Zonnebrandcrème heeft een houdbaarheid van maximaal een jaar. Gebruik je een oude tube, dan kan de werking verminderd zijn. Let er ook op dat je de zonnebrandcrème niet in de zon legt.

Welke producten kun je gebruiken voor zonbescherming?

Om je huid te beschermen tegen zon en zee, zijn er verschillende producten die je kunt gebruiken.

Zonnebrandcrème

Een product wat natuurlijk echt niet mag ontbreken is een zonnebrandcrème. Kies een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF30 of hoger) en let erop dat deze zowel tegen UVA- als UVB-straling beschermt. Smeer jezelf minimaal elke twee uur in en na het zwemmen of afdrogen.

After-sun

Een after-sun helpt niet tegen directe Uv-straling, maar helpt na het zonnen je huid te herstellen. Ook zorgt dit product ervoor dat je tan langer blijft zitten. Kies bij voorkeur een after-sun met hydraterende en kalmerende ingrediënten, zoals aloë vera.

Verzorgende lippenbalsem

Vergeet ook je lippen niet te beschermen! Kies een lippenbalsem met SPF en verzorgende ingrediënten om uitdroging te voorkomen.

Bodylotion

Om je huid voldoende te beschermen tegen uitdroging van het zoute water, is het belangrijk na het zwemmen goed te smeren met een bodylotion. Kies voor een bodylotion die diep voedt en hydrateert.

Algemene tips

Tenslotte nog wat algemene tips om je huid te beschermen tegen zon en zee:

  • Draag een zonnehoed of pet om je gezicht en hoofdhuid te beschermen.
  • Zoek regelmatig de schaduw op, vooral tijdens de heetste uren van de dag.
  • Drink voldoende water om uitdroging van je huid (en je lichaam) te voorkomen.
  • Draag een UV-werend shirt als je gevoelig bent voor verbranding of als je langere tijd in de zon doorbrengt.

Met deze tips ben je helemaal klaar om te genieten van een heerlijke zomer zonder zorgen over je huid. Veel plezier en geniet van de zon!

Liefs,

Milou

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.