thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Zo bescherm jij je haar het beste tegen de zon en zee

0
Zo bescherm jij je haar het beste tegen de zon en zee

De zomer is in volle gang en velen van ons genieten van zonnige dagen aan het strand of bij het zwembad. Maar wist je dat de zonnestralen en het zoute water van de zee schadelijk kunnen zijn voor je haar? Het is belangrijk om je haar goed te beschermen om uitdroging en beschadiging te voorkomen. In deze blog delen we een aantal oorzaken van haarbeschadiging en vijf waardevolle tips om je haar gezond en stralend te houden, zelfs onder de zon en in de zee. 

Oorzaken van haarbeschadiging 

Ons haar staat dagelijks bloot aan diverse omgevingsfactoren die het kunnen beïnvloeden en beschadigen. In de zomer is het nog belangrijker om je haar te beschermen en dit zijn de factoren waar je het meest voor moet uitkijken:

UV-stralen 

De zon zendt schadelijke UV-stralen uit die niet alleen je huid kunnen beschadigen, maar ook je haar kunnen aantasten. Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot verkleuring, uitdroging en broosheid van het haar. 

Zout water 

Een duik in de zee kan verfrissend zijn, maar het zoute water kan je haar uitdrogen en het natuurlijke vochtgehalte verstoren. Het kan leiden tot dofheid, klitten en breekbaarheid. 

Chloorwater 

Zwembaden worden vaak behandeld met chloor om bacteriën te doden, maar dit chemische middel kan het haar beschadigen. Chloorwater kan de natuurlijke oliën in het haar strippen, waardoor het droog en broos wordt. 

Tips om uitdroging van het haar tegen te gaan 

Nu denk je natuurlijk: Leuk al die factoren waar ik voor uit moet kijken, maar hoe kan ik hier het beste rekening mee houden? We got you back, girl! Hier delen we vijf tips die jou de zomer door helpen: 

Hydratatie voor en na blootstelling 

Voordat je naar buiten gaat, kun je een leave-in conditioner of een haarmasker aanbrengen om je haar te beschermen tegen de zon en het zoute water. Na blootstelling is het belangrijk om je haar grondig te spoelen en een diep voedende conditioner te gebruiken om het vochtgehalte te herstellen. 

Bedek je haar 

Draag een hoed, pet of sjaal om je haar te beschermen tegen directe blootstelling aan de zon. Dit helpt om de schadelijke effecten van UV-stralen te verminderen. 

Vermijd hitte 

Beperk het gebruik van hete stylingtools zoals föhns, krultangen en stijltangen, vooral tijdens de zomermaanden. Hitte kan het haar verzwakken en uitdrogen, dus laat je haar zo veel mogelijk natuurlijk drogen. 

Spoelen met zoet water 

Spoel je haar na een duik in de zee of het zwembad altijd grondig met zoet water. Dit helpt om zout en chloorresten te verwijderen die het haar kunnen beschadigen. 

Diepe hydratatie 

Geef je haar regelmatig een diepe hydratatiebehandeling. Gebruik een voedend haarmasker of olie om het haar te voeden, te herstellen en te versterken. 

Liefs, Joyce  

Reactie plaatsen

Blog

Tips


Joyce

Joyce

28 jaar | Content | Social Media | Globetrotter | Autoliefhebber | Liefde voor eten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.