thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Houd je zomerse tan stralend

0
Houd je zomerse tan stralend

Heb je deze zomer weer een heerlijke tan gekregen en wil je deze graag langer mooi houden? In deze blog geven wij je een aantal tips om je stralende huid en tan langer te behouden.   

Hoe kan ik langer genieten van mijn zomerse kleur? 

Hydratatie 

Door de zon verdampt het vocht uit de huid. Het is daarom belangrijk om het vochtgehalte weer op peil te brengen. Dit doe je door het gebruik van een hydraterende bodylotion of crème. Drink daarnaast ook voldoende water. Een goede hydratatie helpt mee aan het langere kleurbehoud.  

  

Milde douchegel 

Kies voor voedende en hydraterende producten om de huid te reinigen. Agressieve producten drogen de huid uit, waardoor je sneller de zomerse teint kwijtraakt. Geef je huid de verzorging die het verdient en laat het heerlijk aanvoelen! 

 

Scrub de huid 

Scrub de huid voordat je gaat zonnen. Je verwijdert hiermee de dode huidcellen van de opperhuid. Je huid verliest het ‘doffe’ laagje en gaat weer mooi stralen. Zo kunnen de melanocyten (ook wel pigmentcellen genoemd) melanine aanmaken, waardoor de huid gaat verkleuren. Bescherm je huid gedurende de dag wel regelmatig met een zonnebrandcrème. Het is belangrijk om de zongebruinde huid 1 tot 2 keer per week te scrubben om de tan mooi te houden.  

 

Zonnebrandcrème 

Door het gebruik van zonnebrandcrème bescherm je de huid tegen de schadelijke UV-A en UV-B stralingen. Hierdoor kan je gewoon nog verkleuren, maar op een veilige manier. Zo voorkom je verbranding én vervelling, dit zorgt er namelijk voor dat je kleur sneller verdwijnt. 

 

Aftersun 

Na het zonnen is het heel belangrijk om een aftersun te gebruiken. De huid moet herstelt, gevoed en gehydrateerd worden om terug in balans te komen. Zo is de huid goed verzorgt en voorkom je dat je gaat vervellen.  

 

Water 

Water droogt de huid enorm uit. Ga daarom niet te lang in bad liggen of onder de douche staan én al helemaal niet te warm. Het zwembadwater met chloor is ook niet heel fijn voor de huid. Smeer iedere dag een royale laag van bodylotion of crème.     

Zelfbruiner 

Door het gebruik van ‘bruin zonder zon’ kan je jouw kleur verlengen. Begint je kleurtje toch te vervagen? Dan is een zelfbruiner je nieuwe vriend. Kies de kleur die het beste bij jou past en geniet in de lente, zomer, herfst en winter van een mooi getinte huid. Shop je favoriete zelfbruiner bij Salontopper. 

Om je mooie teint te behouden, heeft de huid aandacht en zorg nodig. Met deze tips kan je de zomerse teint verlengen.  

Liefs, 
Nienke 

Reactie plaatsen

Blog

Tips


Nienke Ankersmit

Nienke Ankersmit

Online Marketeer | Schoonheidsspecialiste | Haar-, huid- & beauty producten | 26 jaar

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.