thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Creëer de mooiste gellak nagels met NailPerfect

0
Creëer de mooiste gellak nagels met NailPerfect

Blijft een gewone nagellak nooit mooi en lang zitten, maar wil je wel graag verzorgde nagels? Dan is de gellak van NailPerfect wat jij nodig hebt. Lak je nagels in je favoriete kleur en geniet hier 2 tot 3 weken van. Je nagels voelen stevig aan en zien er de hele periode mooi uit. Creëer jouw perfecte gellak nagels gemakkelijk zelf!

Gellak kleuren

De moeilijkste keuze om te maken: je nieuwe gellak kleur kiezen. Van welke kleur wil je deze keer een lange periode genieten? Wij kunnen je het helaas niet makkelijker maken, want het NailPerfect assortiment heeft de meest mooie gellak kleuren. Ga je voor nude tinten of toch liever een felle kleur? Nailart of een Cateye? NailPerfect heeft het allemaal en je shopt ze eenvoudig en snel bij Salontopper! Kies je favoriete gellak kleuren hier en bekijk alle kleuren uit de verschillende collecties.  

Een gellak set of gellak starterspakket samenstellen

Stel je eigen gellak set of starterspakket samen met de producten die jij fijn vindt. Wij helpen je met een checklist én voorbeelden voor de basis producten die je nodig hebt voor het zetten van gellak nagels.

Het zetten van gellak

Let op: Gebruik je een led-lamp? Dan hoeft elke laag maar 60 seconden worden uitgehard. Maak je gebruik van een UV-lamp? Dan moet de lak 120 seconden uitharden onder de lamp.

  • Stap 1: Vijl je nagels in de gewenste vorm en lengte. Tip: Gebruik hier een 100/180 of 180/180 vijl voor.
  • Stap 2: Duw de nagelriemen voorzichtig naar achteren met een cuticle pusher of bokkepootje. Druk niet te ver door!
  • Stap 3: Ruw de nagels voorzichtig op, zodat er geen velletjes meer op de nagel zitten. Gebruik hiervoor een buffer vijl.
  • Stap 4: Ontvet de nagels zo nodig met een cleanser of de blue scrub. De cleanser breng je aan op een celstofdepper.
  • Stap 5: Voor een goede hechting kan je een primer gebruiken, dit hoeft niet persé.
  • Stap 6: Breng een base coat aan en hard deze uit onder een led lamp of UV-lamp.
  • Stap 7: Breng je favoriete kleur aan op de nagels. Hard deze ook weer uit onder de lamp.
  • Stap 8: Breng een tweede kleurlaagje aan en hard dit vervolgens weer uit. Is de kleur nog niet dekkend genoeg? Breng dan nog een laagje aan.
  • Stap 9: Sluit af met een top coat. Dit kan een glanzende of matte top coat zijn. Ook deze laag moet worden uitgehard onder de lamp.
  • Stap 10: Verwijder de plaklaag met een cleanser en celstofdepper als dit nodig is.
  • Stap 11: Sluit af met een heerlijke nagelriemolie om de huid weer te verzorgen.

Gellak manicureGellak verwijderen, hoe doe je dat?

Gellak verwijderen gaat helaas niet vanzelf. Neem daarom de tijd om dit goed te doen, anders bestaat er de kans dat je de nagels gaat beschadigen. Pulk ook nooit aan je gellak, dit is heel slecht voor de natuurlijke nagel! Je nagels worden dun en dit kan vervelende gevolgen hebben.

  • Stap 1: Vijl de glans laag van je lak af. Pas op dat je niet te ver vijlt en daardoor je natuurlijke nagel raakt.
  • Stap 2: Gebruik een nagellak remover, met of zonder aceton. Breng dit aan op een watje en leg dit op de nagel.
  • Stap 3: Klem het watje op de nagel door middel van een nagelklemmetje of wikkel het in met aluminiumfolie.
  • Stap 4: Herhaal dit bij alle vingers. Tip: soms werkt het makkelijker om eerst één hand te doen.
  • Stap 5: Laat het ongeveer 10 minuten weken.
  • Stap 6: Verwijder per vinger de watjes met remover. Duw de restjes lak voorzichtig van de nagel met een cuticle pusher. Zit de lak nog te vast? Breng dan opnieuw een watje met nagellak remover aan.
  • Stap 7: Herhaal deze stappen ook bij het afhalen van de gellak aan de andere hand, als je dit niet in één keer hebt gedaan.
  • Stap 8: Verwijder de laatste restjes basecoat met een buffer blokje.
  • Stap 9: Was je handen na het verwijderen van de lak.
  • Stap 10: Breng een nagelriemolie aan. Dit zorgt voor het verzorgen én herstellen van de huid.

Benodigdheden

Gellak kopen

Wil jij graag gellak kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment met de meest fijne benodigdheden voor de nagels. Shop nu je favoriete producten bij Salontopper!

Liefs,
Nienke

Veelgestelde vragen

Waarom blijft de gellak plakkerig?

Heb je de top coat aangebracht en blijft deze plakkerig aanvoelen? Dan maak je gebruik van een top coat die je moet afnemen met een cleanser. Breng dit aan op een celstofdepper, poets over je nagels en de plak laag is verdwenen! Vind je dit vervelend werken? Ga dan voor een No Wipe / No Cleanse top coat.

Waarom rimpelt de gellak op?

Haal je de hand uit de lamp en zie je opeens allemaal rimpels in je lak zitten? Dan kan het zijn dat je lamp niet genoeg kracht meer heeft of dat je de (kleur)lagen te dik hebt aangebracht. Dit krijg je helaas niet meer mooi. Tip voor de volgende keer: strijk je kwastje goed af aan het potje. Het lijkt alsof er geen lak meer aan je kwastje zit, maar er zit nog genoeg product aan om je nagels te lakken. Rimpels in je lak zijn verledentijd! 

Is gellak slecht voor je nagels?

Gellak zelf is niet slecht voor je nagels. Je kan er jammer genoeg wel allergisch voor zijn. Door de juiste stappen te volgen en de gezondheid van je nagels te beoordelen kan je prima gellak gebruiken zonder dat het kwaad doet aan je natuurlijke nagels. Pulk je bijvoorbeeld je gellak van de nagels af, dan beschadigen de nagels en worden ze dun. Hoe vaker je dit doet, hoe slechter de conditie van je nagels gaan worden. Dit kan in de loop van de tijd wel vervelende gevolgen hebben. Haal jij gellak op de juiste manier af en verzorg jij de nagels goed? Dan kan het geen kwaad. Geef je nagels af en toe rust, door even een tijdje geen lak te dragen. Belangrijk: kijk voordat je begint met lakken of je nagels er nog mooi en gezond uitzien. Voelen ze heel dun en fragiel aan en zie je plekjes op de nagel ontstaan? Dan kan je het lakken beter overslaan voor een tijdje.

Moet je een primer gebruiken?

Nee, je hoeft niet perse een primer te gebruiken. Een primer is een laagje dat je extra kan toevoegen voor een betere hechting. Deze laag laat je even drogen aan de lucht en vervolgens kan je de base coat aanbrengen. Blijft de gellak zonder primer al 2 tot 3 weken zitten? Dan heb je geen primer nodig.

Wanneer is de gellak droog?

De gellak moet je uitharden onder een nagellamp. Bij een UV-lamp moeten de nagels 120 seconden onder de lamp en bij een led-lamp is 60 seconden voldoende. Kijk goed op je gellak potje of de lak onder beide lampen kan of dat het alleen geschikt is voor een led-lamp. Let op: De base coat en kleurlagen voelen nooit droog aan.

Waarom hecht de gellak niet?

Dit kan helaas door meerdere factoren komen. Wij zetten ze even voor je onder elkaar:

  • Je hebt niet de juiste stappen gevolgd.
  • Een veel voorkomend probleem: je lakt te dik. Strijk je kwastje goed af, alsof het lijkt dat er geen lak meer aan zit. Wellicht is dit de oplossing.
  • Je hebt op de nagelriemen of nagelwallen gelakt. Gellak hoort niet op de huid te zitten (pas hiermee op, het kan zijn dat je een allergie gaat ontwikkelen). Hierdoor komt er lucht onder de lak en laat het veel sneller los.
  • Probeer je nagels eens voorzichtig op te ruwen met een buffervijl. Dit zorgt voor een betere hechting.
  • Breng een primer op de nagels aan.
  • Je lamp is aan vervanging toe. Zowel de UV-lampen als led-lampen moeten af en toe vervangen worden. De kracht neemt af, waardoor de lak niet voldoende uithard.  

Wat is het verschil tussen Vegan en gewone gellak?

Een vegan gellak bevat geen dierlijke ingrediënten. Gellak die niet vegan zijn bevatten vaak dierlijke ingrediënten voor maken van de kleurpigmenten en glans. Een veel voorkomend ingrediënt zijn de visschubben, deze worden gebruikt voor glans.  

Mocht je nog andere vragen hebben, stel ze gerust!

Reactie plaatsen

Blog

Nagels


Nienke Ankersmit

Nienke Ankersmit

Online Marketeer | Schoonheidsspecialiste | Haar-, huid- & beauty producten | 26 jaar

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.