thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Creëer de perfecte wenkbrauwen

0
Creëer de perfecte wenkbrauwen

De perfecte wenkbrauwen, wie wil dat nou niet? Wenkbrauwen zijn heel erg bepalend voor de uitdrukking van je gezicht. Creëer de mooiste wenkbrauwen die bij jouw gezicht passen en zorg dat je wenkies On Fleek zijn! Wil je graag weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan snel verder!

Wenkbrauwen verven

Vind je de wenkbrauwen te licht en wil jij je gezicht net even iets meer laten spreken? Dan is het wenkbrauwen verven de oplossing voor jou! Je kunt dit gemakkelijk zelf doen met de juiste benodigdheden. Ik ben fan van de wenkbrauwverf van Refectocil. Gebruik je één kleur of vind je de combinatie van twee kleuren mooier? Geen probleem! De kleuren van Refectocil kunnen met elkaar gemengd worden voor de perfecte kleur. De meest gekozen kleuren voor de wenkbrauwen zijn de bruin & lichtbruin.

Wij raden altijd aan om voor het gebruik van wenkbrauwverf een Patch test uit te voeren. Dit om te voorkomen dat je een allergische reactie op het product krijgt. Wenkbrauwverf is een professioneel product, lees daarom ook de gebruiksaanwijzing op het product goed door!

De benodigdheden

Hoe wenkbrauwen verven?

 • Stap 1: Reinig de huid en wenkbrauwharen met de RefectoCil Eye Make-Up Remover.
 • Stap 2: Breng de RefectoCil Skin Protection Cream aan rondom de wenkbrauwen. Dit voorkomt verfvlekken op de huid.
 • Stap 3: Meng ongeveer 1 cm verf met 5 druppels Oxidant Liquid OF met 7 druppels Oxidant Crème in een bakje of schaaltje.
 • Stap 4: Breng de verf met een kwastje aan op de wenkbrauwen en haal de restjes op de huid weg met een wattenstaafje. Dit zorgt dat je een strakke, geverfde wenkbrauw krijgt.
 • Stap 5: Hoe lang je de verf moet laten zitten, verschilt per persoon en hoe opvallend de kleur mag zijn. Verf je de eerste keer je wenkbrauwen? Verwijder het dan na 1 minuut voor de zekerheid.
 • Stap 6: Verwijder de wenkbrauwverf met vochtige wattenschijfjes.
 • Stap 7: Tevreden? Dan kan je de gebruikte spullen netjes opbergen én gaan genieten van je mooie wenkbrauwen. Vind je de wenkbrauwen nog iets te licht? Breng de verf dan opnieuw aan en laat het nog een korte tijd inwerken. Vervolgens nog niet de gewenste kleur? Breng de kleur nog en keer aan en herhaal dit tot dat je tevreden bent.
 • Stap 8: Lukt het niet om je wenkbrauwharen in de gewenste kleur te krijgen? Probeer dan eens een tint donkerder of combineer twee kleuren met elkaar.
 • Tip: Je kan beter de verf te vroeg verwijderen en blijven aanbrengen tot dat je de perfecte kleur hebt gecreëerd. Laat je de verf te lang zitten, dan kan het zijn dat de wenkbrauwharen te donker zijn geworden. Dit kan je helaas niet terugdraaien.

Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren

Wil jij de perfecte wenkbrauw creëren die bij jouw gezicht past? Dan is het van belang om een aantal stappen goed te volgen. Het epileren van de wenkbrauwen is namelijk een precies werkje. Bedenk vooraf goed of je graag strakke of toch liever natuurlijke wenkbrauwen wil. Zijn de haartjes eenmaal weggehaald, dan kan het een lange tijd duren voordat deze weer terug zijn gegroeid. Mijn tip: verander niet teveel aan je natuurlijke wenkbrauwen, deze vorm past namelijk het beste bij jouw gezicht. De wenkbrauwen strakker maken kan altijd, maar probeer niet teveel aan de vorm te veranderen. De wenkbrauwen laten je gezicht spreken, haal je teveel weg, dan kan het zijn dat je een hele andere uitstraling krijgt. Haal daarom ook nooit haren boven de wenkbrauwen weg!

De benodigdheden

Tips voor het wenkbrauwen epileren

 • Stap 1: Bepaal of je graag een strakke of natuurlijke wenkbrauw wil. Maak de vorm niet te dun!
 • Stap 2: Meet je wenkbrauwen zoals onderstaande foto, zowel de linker als de rechter wenkbrauw. Dit kan je met een wenkbrauwborsteltje doen.
 • Stap 3: Borstel de wenkbrauwharen in de juiste richting.
 • Stap 4: Door het meten van de wenkbrauwen heb je eigenlijk bepaald waar de wenkbrauw hoort te beginnen en waar deze moet eindigen. Dit is een richtlijn en géén verplichting, kijk wat je bij jou vind passen!
 • Stap 5: Epileer de haren tussen de wenkbrauwen.
 • Stap 6: Begin met het epileren van de haren die echt onder de wenkbrauwvorm zitten.
 • Stap 7: Nu ga je steeds meer richting de wenkbrauw werken. Verwijder de haren die buiten de lijn liggen voor de wenkbrauwvorm die jij wil creëren. Bij twijfel? Haal de haren dan niet weg.
 • Stap 8: Geniet van je geëpileerde wenkbrauwen.
 • Tip: Vind je het lastig om je eigen wenkbrauwen te epileren en wil je liever een advies wat het beste bij jou past? Ga dan langs bij je lokale schoonheidsspecialiste. In overleg worden jouw perfecte wenkbrauwen gecreëerd.

Wenkbrauwen meetplaatje

Het stylen van de wenkbrauwen

Nadat je wenkbrauwen zijn geverfd én geëpileerd, is het ook mooi om deze te stylen. Ga bijvoorbeeld voor een wenkbrauwpoeder of -potlood om de wenkbrauw op te vullen of net iets strakker aan te zetten. Wil jij dat de haren altijd mooi in dezelfde richting blijven liggen? Dan is een styling gel wat je nodig hebt.

Bij Salontopper verkopen wij de mooiste wenkbrauwproducten. Wat is jouw favoriet? 

Liefs,
Nienke

Reactie plaatsen

Blog

Tips


Nienke Ankersmit

Nienke Ankersmit

Online Marketeer | Schoonheidsspecialiste | Haar-, huid- & beauty producten | 26 jaar

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.