thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Tips voor jouw haar in de winter

0
Tips voor jouw haar in de winter

Het winterseizoen is aangebroken en dat kan gemengde gevoelens oproepen. Toch heeft deze periode ook iets magisch met kaarsen, warme drankjes en lekker wegkruipen onder een dekentje op de bank. Helaas is de kou minder gunstig voor je huid en haar. Om je te helpen, staan hieronder zeven tips. Zo kom jij en je haar de winter door!

Tip 1: Verhoog de luchtvochtigheid in huis

De lucht in huis is vaak te droog in de winter, wat kan leiden tot een droge huid en haar. Ook kan dit zorgen voor een droge keel. Plaats waterbakjes in huis of gebruik een luchtbevochtiger om dit probleem aan te pakken. Zo voorkom je dat je haar statisch wordt. Als je veel planten hebt, is dat ook gunstig.

Tip 2: Gebruik een haarolie of serum

Een haarolie of serum kan ook wonderen verrichten voor droog haar. Breng 's ochtends wat aan op de puntjes om je haar gehydrateerd te houden en pluizig statisch haar te voorkomen.

Tip 3: Gebruik haarmasker en conditioner

Een ding is zeker: extra zorg voor je haar is nodig in de winter. Haarmaskers en conditioners zijn hiervoor ideaal. Sluit je wasroutine altijd af met een conditioner om je haarschubben te sluiten en beschadiging door de kou te voorkomen.

Tip 4: Ga niet met nat haar naar buiten

Hoewel je waarschijnlijk in de donkere ochtenden liever wat langer in je bed blijft liggen, is het toch belangrijk om de tijd te nemen voor je haarverzorging. Ga bijvoorbeeld niet naar buiten met nat haar. Dit kan bij vriestemperaturen leiden tot haarbreuk, ongeacht je haartype. Kou maakt je haar stijf en breekbaar. Zorg er dus voor dat je haar droog is, bijvoorbeeld door het te föhnen.

Tip 5: Bescherm je haar met een muts

Als het koud is buiten, is het slim om je haar te beschermen met een muts. Helaas kunnen mutsen ook klitten veroorzaken. Een fijne oplossing hiervoor is om te kiezen voor een muts met een satijnen binnenkant. Zo voorkom je klitten en haarbeschadiging.

Tip 6: Pas op met warmte

Wanneer het buiten koud is, is het verleidelijk om een warme douche te nemen of om je haren warm te föhnen. Pas hier wel mee op! Het kan je haar uitdrogen en statisch maken. Gebruik daarom een heatprotector als je je haar wilt stylen, maar style het niet elke dag. 

Tip 7: Blijf gehydrateerd

Wanneer je huid of haar droog is, vraagt het eigenlijk om hydratatie. Dit kan met speciale producten. Gebruik bijvoorbeeld een hydraterende shampoo of crème om droogheid en statisch haar te voorkomen.

Hulp van Salontopper

Bij ons vind je verschillende producten die jou en je haar beschermen en helpen gedurende de winter. Voeg bijvoorbeeld een verzorgende shampoo en conditioner toe aan je haarroutine. Heb je vragen over de producten? Vraag het aan ons, we helpen je graag!

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.