thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Winter is coming: zó voorkom en herstel je dof, ruw en statisch haar!

0
Winter is coming: zó voorkom en herstel je dof, ruw en statisch haar!

De temperatuur daalt, de pepernoten liggen weer in de winkel en voor je het weet zit je alweer aan het kerstdiner of sta je te klinken tijdens de jaarwisseling. De herfst,- en winterperioden zijn die van de gezelligheid, maar helaas ook die van kortere dagen, kou en drukte. En net als de zomer, brengt ook de winter problemen voor je haar met zich mee. Gespleten haarpunten en dof, ruw, droog, klittend, breekbaar en statisch haar. We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens mee te maken gehad.

Hoe ontstaat statisch haar?

De boosdoeners zijn positief én negatief geladen deeltjes waar wrijving tussen ontstaat. Misschien een beetje een technisch verhaal, maar die deeltjes zijn toch echt het grote probleem. Hier doe je verder niet zo veel aan, maar de deeltjes hebben eigenlijk alleen te droog haar in hun greep. En aan die droogte, dáár kun je wel wat aan doen.

Waarom ontstaat statisch haar in de winter?

En laat het nou net zo zijn dat je haar in de winter extra droog is. Of in ieder geval extra snel droog wordt. Koude lucht in de winter droogt je haar namelijk uit, en hetzelfde geldt voor de verwarming. Twee elementen waar je in de zomer geen last van hebt dus. Gelukkig zijn er zat dingen die je kunt doen om je haar minder droog te maken én om het opnieuw uitdrogen te voorkomen!

Praktische tips

Statisch haar

Tip 1: Met nat haar naar buiten gaan is een behoorlijk slecht plan. Wanneer je haar bevriest, beschadigt het snel. Niet doen dus!

Tip 2: Douche niet te warm! Iedereen weet eigenlijk wel dat dit slecht is voor de huid, maar voor het haar geldt precies hetzelfde! Was het overigens ook niet te váák, zowel te heet als te vaak wassen droogt je haar uit!

Tip 3: Borstel je haar het liefst niet nat. Ja: sommigen moeten wel nat kammen omdat droog kammen zorgt voor een enorm pluizende bende, maar als het niet hoeft, doe het dan niet. Het breken van je haren is namelijk een risico dat nat kammen met zich meebrengt. Spuit een beetje haarlak op je borstel om statisch haar extra tegen te gaan!

Tip 4: Eet en drink gezond! Een gezonde levensstijl leidt tot een gezonde haarstructuur.

Tip 5: Zet eens een muts, pet of hoed op! Niet alleen lekker warm en een leuke accessoire om je look mee af te maken, maar het beschermt je haar ook nog eens tegen de kou. Zorg wel dat je hoofddeksel niet te strak zit, want dat heeft weer een négatief effect op je haar. Bang dat je haar gelijk overeind gaat staan als je je muts of sjaal afdoet? Dit voorkom je makkelijk door er wat haarlak op te spuiten.

Tip 6: Laat gespleten haarpunten afknippen. Je haar zal er minder droog en gezonder uitzien, en zal bovendien sneller groeien!

Verzorgingsproducten

Statisch haar

Er zijn tal van producten die gericht zijn op het voorkomen en herstellen van droog haar. Gebruik in ieder geval een milde shampoo, die niet te veel stress voor je haar oplevert. Gebruik ook zeker niet élke dag een shampoo. Wat je wel dagelijks wilt gebruiken is een goede conditioner die de vochtbalans in je haar terugbrengt, en je haar soepel doorkambaar en dus minder statisch maakt.

  • De Joico Moisture Recovery Duo is een complete oplossing voor te droog haar. De shampoo zorgt voor een milde reiniging, maar belangrijker, het hydrateert en voedt droog haar. De conditioner pakt de vochtbalans van je haar nog eens extra aan waardoor het weer gaat glanzen en stralen. Uiteraard zijn beide producten ook los verkrijgbaar.
  • De Fuente Moisture Wellness Shampoo  herstelt niet alleen de vochtbalans van het haar, maar stimuleert ook de bloedsomloop in de hoofdhuid waardoor het extra bescherming geniet. Er zitten geen parabenen en siliconen in de shampoo die het haar nog eens extra uitdrogen.
  • Een wat goedkopere maar erg goede optie is de hele lijn van Schwarzkopf BC Moisture kick. Deze lijn biedt een complete oplossing om uitgedroogd, broos, dof en statisch haar te herstellen. Elasticiteit, veerkracht, glans en stevigheid worden hersteld. Gebruik zeker de shampoo en spray conditioner, maar voor extra resultaat is er ook een treatment, beauty balm en defining cream.
  • Een masker is altijd een goed idee. Maskers zijn erop gericht de vochtbalans in het haar terug te brengen. Kijk zelf in ons maskerassortiment welke haarmaskers bij jou passen.
  • Stylingsproducten houden haar wat dan toch statisch is geworden in bedwang. Wat je nodig hebt is afhankelijk van je haarlengte en haartype en is eigenlijk een eigen blog waard. Die houd je van ons tegoed. Tot die tijd kijk je zelf in ons stylingassortiment wat bij jou past!

Stylingtools

Het is een feit dat stijltangen, krultangen en föhns je haar kunnen uitdrogen. Maar wanneer je je haar verder écht goed verzorgt is er meestal niet zo veel aan de hand. Wil je zeker zijn van je zaak, en eigenlijk is dit sowieso altijd aan te bevelen, gebruik dan een hittebeschermend product. Voorbeelden hiervan zijn de ghd Heat Protect Spray en de Matrix Style Link Heat Buffer.

Bovenstaande styling,- en hitteproducten zijn slechts een greep uit ons volledige assortiment. Feit is dat voor ieder haartype een ander product aan te raden is. Wil je wat meer persoonlijk advies? Schroom niet om contact op te nemen met onze klantenservice!

Reactie plaatsen

Blog

Tips Droog Haar Haarproblemen


Fleur van Aggelen

Fleur van Aggelen

Beautywatcher. Aspirant blogmeisje. Houdt van katten, haken, cocktails en jaren '70 disco.

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.