thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Tips tegen statisch en droog haar

0
Tips tegen statisch en droog haar

De één geniet misschien liever wat langer van de zomer en de ander vindt de koudere dagen heerlijk, maar we moeten er toch allemaal weer aan geloven; vandaag start officieel de herfst! Dit is natuurlijk hét seizoen om lekker met een warme kop thee op de bank jouw favo serie te kijken of om een fijne boswandeling te maken in een prachtige omgeving. Het weer veranderd ook, waardoor je haar extra aandacht nodig heeft. Zo ben je in de zomer druk met het beschermen van je haar tegen de warmte & uv-stralingen en heeft je haar in de koudere periodes extra zorg nodig.

Ik geef jullie graag wat tips mee om droog en/of statisch haar te voorkomen en de herfstperiode goed voorbereid in te gaan!

Wat te doen tegen statisch haar?

Je herkent het vast wel; je loopt buiten en je haar springt alle kanten op. Maar waardoor komt dit nu eigenlijk? Wanneer het wat kouder is, slingeren we massaal de verwarming aan en wordt de lucht een stuk droger (wat statisch haar kan veroorzaken). Nu kan ik wel zeggen: “zet de verwarming niet aan”, maar dat is natuurlijk geen oplossing ;). Ook de weersomstandigheden spelen mee. Minder zonlicht zorgt bijvoorbeeld voor minder sterk haar; door zonlicht groeit ons haar sneller en wordt het sterker, waardoor het minder snel statisch is. 

Tips tegen statisch haar

Maar wat kun je nou zelf doen tegen statisch haar? Er zijn een aantal handige tips en producten die ervoor zorgen dat jij geen last meer hebt van statisch haar!

1. Borstel of kam je haar niet teveel

Kies niet voor plastic of metaal, maar gebruik een houten borstel met nylon en/of varkenshaar; dit gaat statisch haar tegen. Wanneer je een beetje haarlak in de borstel spuit voor het borstelen, blijft het haar nog langer glad! Een fijne borstel is de Ysocel Brush Barnum.

2. Gebruik vochtinbrengende haarproducten

Om een voorbeeld te geven is de Moroccanoil hydrate set speciaal ontwikkeld om het haar weer de juiste vochtbalans te geven. Door een vochtinbrengende conditioner te gebruiken sluiten je haarschubben mooi, hierdoor wordt het haar ook minder snel statisch.

3. Gebruik een haarolie

Een haarolie zorgt ervoor dat pluishaar vermindert. Om een voorbeeld te noemen: de Briogeo Farewell Frizz™ Rosehip, Argan & Coconut Oil Blend 

4. Gebruik haarlak

Een haarlak voorkomt statisch haar. Mocht je een muts dragen kun je ervoor kiezen hier haarlak in te spuiten, zodat bij het afdoen van de muts je haar niet alle kanten opspringt.

5. Let op met wol, nylon en synthetische stoffen

Door het dragen van wol, nylon en synthetische stoffen wordt haar sneller statisch. Mocht je dit nu wel graag dragen, is het altijd handig wat extra olie in je haar te doen of een klein busje haarlak mee te nemen in je handtas waarmee je statisch haar kunt temmen.

6. Was met wasverzachter

Door kleding met wasverzachter te wassen wordt het zachter en beweegt het haar gemakkelijker langs kleding, waardoor het minder snel statisch wordt.

7. Gebruik producten die statisch haar specifiek tegengaan

Er zijn verschillende anti-frizz producten tegen pluishaar en/of statisch haar. Om even een fijn product als voorbeeld te noemen: de Insight Anti-Frizz Hydrating Shampoo zorgt ervoor dat je haar goed gehydrateerd wordt en blijft. 

8. Hitte tools vermijden

Probeer hitte tools te vermijden en je haar minder vaak te wassen!

9. Verbeter de luchtvochtigheid in huis

Zet een bakje met water op de verwarming. Op deze manier wordt de luchtvochtigheid in het huis hoger, waardoor je haar minder snel statisch wordt.

Producten tegen statisch haar

Wat te doen tegen droog haar?

Bij droog haar is er altijd sprake van vochttekort en/of een gebrek aan talgvet. Wanneer je haar droog is ziet het er vaak futloos uit en heb je sneller last van gespleten haarpunten. Ook breekt je haar sneller af of heb je zelfs meer haaruitval. 

Tips tegen droog haar

Droog haar is vervelend, maar gelukkig zijn er fijne producten en een aantal handige tips waarmee jouw droge haar binnen no-time weer gehydrateerd en gezond is!

1. Haarmasker voor droog haar

Deze geven een intensieve voeding aan het haar en gaan droog haar tegen. Er zijn veel verschillende soorten voedende maskers, kijk voor jezelf wat het beste bij jou past. Naast een masker kun je natuurlijk ook kiezen voor een conditioner of shampoo voor droog haar.

2. Zorg voor voldoende vitamines

Vitamine B, C en E zorgen voor sterker en gezonder haar. Er zijn ook speciale haarvitamines die het haar sterker maken en haargroei bevorderen, zoals de vitamines van Viviscal en Sugarbearhair.

3. Probeer de föhn en stylingstools te vermijden

Van deze tools wordt het haar nog droger.

4. Spoel je shampoo/conditioner uit met lauw water

Koud water is beter dan warm water, omdat je haarschubben dan goed sluiten! Maar om nou onder een koude douche te gaan staan op koude dagen is ook niet heel prettig… dan is lauw water nog te overzien ;).

5. Droog je haar niet door middel van het wrijven met een handdoek

Probeer na het wassen je haar rustig droog te deppen en ga niet met de handdoek wrijven, hierdoor beschadig je het haar sneller.

6. Gebruik een satijnen kussensloop

Maak tijdens het slapen gebruik van een satijnen kussensloop. Zo kun je bijvoorbeeld een Beauty Pillow gebruiken, deze voorkomt haarbreuk en gespleten haarpunten.

7. Gebruik een voedend serum

Een serum vormt een beschermlaag om je haar heen en deze laag voorkomt veel beschadigingen. Voorbeelden van fijne voedende serums zijn: L'Orèal Absolut Repair Lipidium en Oway Silk'n Glow Serum.

Producten tegen droog haar

Creëer leuke Herfsttinten met een kleurmasker

Naast het verzorgen van je haar is het ook leuk om mee te gaan met de herfsttinten. Zo kun je jouw haar een tijdelijke herfsttint geven door middel van een kleurmasker. Kies bijvoorbeeld voor een mooie kopere of rode tint en ga met het seizoen mee. Ik zet een paar fijne kleurmaskers met herfstinten voor je op een rijtje.

  

Voor vragen neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Liefs Silke 

 

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.