thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Kérastase Resistance – Verschillende soorten haarbeschadiging

1
Kérastase Resistance – Verschillende soorten haarbeschadiging

Haarbeschadiging, het komt in vele vormen, soorten en maten. Van lichtbeschadigd droog haar door net iets te vaak föhnen tot haarbreuk doordat die kappersbehandeling verkeerd heeft uitgepakt. Het kan allemaal gebeuren en iedereen loopt wel een keer haarbeschadiging op. Hoe krijg je beschadigd haar weer gezond?

Waardoor raakt je haar beschadigd?

Om te weten hoe je jouw haar weer gezond krijgt moet je natuurlijk eerst de oorzaak weten. Niet alle beschadigingen hebben dezelfde oorzaak en hebben daarom ook andere verzorging nodig. Sommige oorzaken zijn vrij duidelijk en andere verwacht je niet direct.

Seizoensgebonden beschadiging

In de zomer en winter is de behoefte van je haar verschillend. Dit komt doordat het weer heel anders is. In de winter zit je meer binnen met de verwarming aan. Deze droge lucht zorgt ervoor dat het haar sneller uitdroogt. Daarom is het belangrijk je haar in de wintermaanden goed te hydrateren.

Je haar wordt daarnaast ook beïnvloedt door de zonuren die het krijgt. In de zomer maakt je haar meer keratine aan omdat de zon hier invloed op heeft. Daarom moet heeft je haar meer proteïne nodig in de winter dan in de zomer. Dus gebruik dan ook meer haarproducten met toegevoegde proteïne.

Stijlen of krullen van het haar met hitte tools

Door hittetools krijg je jouw haar vaak makkelijk in model. Een mooie krul of juist even helemaal stijl. Iedereen wil wel eens even wat heel anders. Hitte heeft helaas ook een nadelig effect. De warmte zorgt ervoor dat de verbindingen in het haar vervormen. Een bij-effect is dat de haarschubben uitzetten en vocht sneller uit het haar verdwijnt. Het is dus zeker niet zonder beschadigingen..

Zware kappersbehandelingen – bleken, verven, permanenten

Bleken, verven, highlights en permanenten. Hoe heerlijk het ook is om je kapsel helemaal om te gooien, doe je dit te vaak dan kan het desastreuse effecten hebben op de gezondheid van je haar. Zorg bij de kapper dan ook altijd voor goed advies en denk eraan; goede verzorging na een behandeling is een must!

Kérastase Resistance

Het merk Kérastase heeft een lijn die allerlei soorten beschadigingen aankan en jouw haar kan redden, of in ieder geval weer op de goede weg krijgt! Resistance heeft 3 subcategorieën met verschillende doelen en formules. We lichten ze verder toe en geven onderaan 3 voorbeeldroutines!

Kérastase Resistance Force Architect

Force Architecte / Ciment  – Licht beschadigd haar

Wanneer je haar tekenen van beginnende beschadiging vertoont is het beste om meteen in te grijpen. Nu ben je er nog op tijd bij om ervoor te zorgen dat het niet erger wordt. Deze producten zijn verrijkt met het Vita-Ciment complex. Dit complex is door Kérastase ontwikkelt en zorgt ervoor dat beginnende beschadiging direct wordt aangepakt. Vita Ciment vervangt namelijk de verdewenen keratine in het haar. Lege plekken worden ingevuld en het haar kan zich hiermee herstellen.

Deze subcategorie bevat:

  • Een reinigende en herstellende shampoo – Kérastase Resistance Bain Force Architecte
  • Een herstellend masker - Kérastase Resistance Masque Therapiste
  • Een conditioner voor fijn haar – Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure
  • Een hitte beschermende leave in – Kérastase Resistance Ciment Thermique

Kérastase Resistance Therapiste

Therapiste – Ernstig beschadigd haar

Heb je ernstige haarbeschadiging met haarbreuk en gespleten haarpunten? Dan heeft je haar zwaarder geschut nodig. De Kérastase Resistance Therapiste bestaat uit rijke formules met aminozuren die het haar en de vezels diep herstel bieden.

Deze lijn bevat:

  • Dikke gelshampoo voor extreem beschadigd haar – Kérastase Resistance Bain Therapiste
  • Herstellend romig masker – Kérastase Resistance Masque Therapiste
  • Beschermend haarserum – Kérastase Resistance Serum Therapiste

Kérastase Resistance Extentioniste

Extentioniste – Herstellen van het haar en stimuleren van groei

Heb je door beschadiging een flink stuk van je haar af moeten knippen? Of heeft jouw haar vanaf de start al extra kracht nodig? Dan heb je het meest aan de Extentioniste lijn. De Extentioniste producten richten zich namelijk op herstel van je haar en een gezonde hoofdhuid voor optimale groei. Met verschillende ingrediënten zoals taurine, creatine en ceramide wordt het haar herstelt en beschermt. Zo kan jouw haar weer gezond lang groeien!

  • Versterkende shampoo die de hoofdhuid stimuleert – Kérastase Resistance Bain Extentioniste
  • Haarmasker dat haarbreuk en gespleten haarpunten verminderd – Kérastase Resistance Masque Extentioniste
  • Ontwarrende en verzorgende conditioner die tot diep in de vezel werkt – Kérastase Resistance Fondant Extentioniste
  • Hittebeschermende leave in crème – Kérastase Resistance Extentioniste Thermique
  • Haargroei stimulerend hoofdhuid serum – Kérastase Resistance Serum Extentioniste

Hoe ziet een goede routine met Resistance eruit?

Een goede routine is natuurlijk afhankelijk van je problemen, maar je hebt altijd een Shampoo en Condtioner nodig. Een wasbeurt zou je altijd met een Conditioner af moeten eindigen om je haarschubben te sluiten, zo blijft de voeding beter in het haar. Heeft je haar meer voeding nodig dan alleen de conditioner overweeg dan een extra masker te kopen die bij jou haarbehoefte past.

Style je vaak je haar met hittetools zoals een föhn of stijltang? Dan moet je echt een heat protect gebruiken. Hiervoor heb je bij Resistance de keuze uit 2 leave ins en een serum, dus heb je fijner haar gebruik dan het serum.

Licht beschadigd haar en blijven stijlen/krullen;

Beschadigd haar met de wens het lang te laten groeien;

Ernstig beschadigd fijn haar met haarbreuk;

Je haar verzorgen is dus niet alleen belangrijk als je haar al beschadigd is, maar ook preventief! Heb je nog vragen over de Resistance producten of wil je advies voor jouw specifieke haarprobleem? Laat dan een reactie achter en wij komen er zo snel mogelijk op terug!

Have a good one,

Gerben


reacties (1)

Ik wil graag kerastase kopen. Heb een proefje. Vind wel dat snel vet wordt van de bain force en met shampoo erg in de klit. Horen jullie dit meer?

Kan ik ook alleen het masker gebruiken?
Of wordt het dan te zwaar. Was mijn haar 3 keer per week. Het wel veel haar maar is fijn van structuur.

Ik hoor het graag


Hartelijke groeten Ghislaine Herrera.

Door op 11-11-2021

Hoi Ghislaine,

Wat jammer dat je nog niet direct tevreden bent. Gebruik je wel een conditioner na de shampoo? Dit helpt het haar gladder te maken, zodat het minder zal klitten.

Het kan zijn dat je hoofdhuid nog moet wennen aan de nieuwe shampoo en dat het daarom nu wat vetter is. 3 keer per week wassen zou inderdaad prima moeten kunnen.

Je kan het masker erbij gebruiken, maar dit is geen vervanger voor shampoo omdat het niet reinigend werkt. Als je nog geen conditioner gebruikt zou ik deze er eerst bij pakken. Dit zorgt namelijk voor gladder haar en is lichter dan een masker.
Een masker gebruik je af en toe als je vindt dat je haar wat extra verzorging nodig heeft.

Groeten,
Team Salontopper
Gerben

Door op 22-11-2021

Reactie plaatsen

Blog

Beschadigd Haar


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.