thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Haarstijlen voor vet haar

0
Haarstijlen voor vet haar

Vet haar is haar dat overmatige talgproductie heeft, waardoor het er glanzend en vettig uitziet. Eigenlijk zegt je haar dus dat het gewassen wil worden.  Soms kan het zo zijn dat je nog even moet wachten met het wassen van je haren. Het is dan wel fijn als je een mooi kapsel kan maken, ondanks dat dit uitdagend kan zijn. Hieronder geven we frisse en stijlvolle ideeën voor een haarlook met vettig haar. 

De vlecht

Vlechten zijn niet alleen stijlvol, maar ze kunnen ook helpen om vet haar te verbergen. Hier is hoe je een vlecht kunt maken: verdeel je haar in drie gelijke delen aan de bovenkant van je hoofd. Begin met vlechten en voeg steeds kleine plukken haar toe terwijl je naar beneden werkt. Bind het uiteinde van de vlecht vast met een elastiekje. Voor een wat luchtigere vlecht kan je de voorste plukjes van je haar wat losser trekken.

Hoge paardenstaart

Een hoge paardenstaart is een simpele en snelle manier om vet haar uit je gezicht te houden. Het kan eigenlijk bij elke dagelijkse look. Borstel je haar goed door om eventuele klitten te verwijderen. Trek je haar voorzichtig omhoog en bind het vast met een elastiekje op het hoogste punt van je hoofd. Voor extra flair kun je een plukje haar om het elastiekje wikkelen om het te verbergen.

Hoge paardenstaart

Strakke knot

Een strakke knot is een chique en nette optie om vet haar te stijlen. Je kan dit ook makkelijk maken. Kam je haar naar achteren en verzamel het in een hoge paardenstaart. Draai de paardenstaart strak om zichzelf heen om een knot te vormen. Bevestig de knot met een elastiekje of haarspelden en gebruik wat haarspray om losse haartjes te temmen.

Strakke knot

Tips voor vet haar

Ondanks dat het logisch is dat je vet haar wil wassen, is het verstandig om dit niet te vaak te doen. Dit zal namelijk de talgproductie stimuleren. Probeer in plaats daarvan het wassen een dagje uit te stellen met een droogshampoo. Deze zal het overtollig vet absorberen. Daarnaast helpt het om een milde shampoo te gebruiken. Vermijd ook agressieve producten die je hoofdhuid kunnen uitdrogen. Als laatste moet je proberen je haar niet te vaak aan te raken. Dit zal je haar vetter maken door de natuurlijke oliën van je handen.

Vet haar kan soms lastig zijn, maar met de juiste haarstijlen en verzorging kun je nog steeds stralend en zelfverzekerd voor de dag komen. 

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.