thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Wat is de Curly Girl methode?

3
Wat is de Curly Girl methode?

De Curly Girl methode is een populaire verzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. Je komt het begrip overal tegen, maar wat houdt het nu precies in en hoe werkt het? In deze blog vertellen we mee rover de basis van de Curly Girl methode en leggen we uit hoe je het kunt toepassen op jouw krullen.

De basis van de Curly Girl methode

De Curly Girl methode (CG-methode) heeft 3 belangrijke doelen:

  • Natuurlijk krullend haar voorzichtig behandelen
  • Schade aan de haarschubben minimaliseren
  • Het haar hydrateren

Deze methode helpt je om je haar gezond en gehydrateerd te houden, zonder het gebruik van schadelijke ingrediënten zoals siliconen, parabenen, sulfaten, uitdrogende alcohol of minerale oliën. Door het vermijden van deze ingrediënten zorg je ervoor dat het natuurlijke krulpatroon wordt geaccentueerd, in plaats van het te verstoren. Wil jij weten welke ingrediënten je precies moet vermijden? Je leest er meer over in de blog Curly Girl methode: Welke ingrediënten vermijden en waarom?  

In 2001 is de CG-methode geïntroduceerd door hairstylist Lorraine Massey. De methode is ontstaan doordat steil haar een heersende stijl was onder vrouwen in de verenigde staten. Vrouwen voelden zich onder druk gezet om hun haar steil te maken met een stijltang of chemische behandelingen. Sinds 2010 zijn krullende kapsels, en dus ook de Curly girl methode, populairder geworden en ook gepromoot door beroemdheden zoals Sarah Jessica Parker of Solange Knowles. 

De 6 basis stappen voor de Curly Girl Methode: een beginners guide

Benieuwd geworden naar deze methode of wil jij jouw krullen weer terugkrijgen? Dan is het tijd om te beginnen met de Curly Girl methode.

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken wat voor soort krullen je hebt. Wanneer je dit weet kun je namelijk voor producten kiezen die passen bij jouw haartype. In onze blog over krultypes vertellen we je meer over het herkennen van jouw haartype.

Volg deze eenvoudige stappen om jouw krullen te omarmen en te genieten van prachtig, gezond haar met behulp van Curly Girl producten:

1. Start met de final wash

Voordat je begint met de CG-methode, is het belangrijk om eerst je haar grondig te reinigen met een shampoo met sulfaten. Je was je haar dus nog 1 keer met sulfaten. Dit zorgt ervoor dat je letterlijk met een schone lei begint en alle opeenstapeling van haarproducten verwijdert.

2. Gebruik een deep conditioner

Na de final wash zal je haar er droog zijn. Het is daarom belangrijk je haar te hydrateren en te voeden. Gebruik een voedende deep conditioner om je haar te hydrateren en schade te voorkomen.

3. Co-wash

Het is belangrijk regelmatig een Co-wash uit te voeren. Dit betekent dat je je haar wast met conditioner in plaats van shampoo (co-wash staat voor conditioner washing). Een Co-wash is veel milder voor haar & hoofdhuid. Het helpt je krullen te hydrateren en te voeden, zonder ze te strippen van hun natuurlijke oliën.

Je haar zal er even aan moeten wennen, maar hier moet je even doorheen! Werkt je haar niet mee? Dan is het aan te raden je haar weer even te wassen met een Curly Girl shampoo (zonder sulfaten). Door gebruik van verschillende stylingsproducten kan er namelijk soms toch build-up ontstaan.

4. Conditioner 

Na de co-wash ga je over op een conditioner of deep conditioner + ontklitten. Krullen zijn vaak droger, daardoor hebben ze extra hydratatie nodig. Met de juiste conditioner zorg je voor extra vocht in het haar. Het wordt aangeraden een deep conditioner 1 á twee keer per week te gebruiken. Laat het product twintig minuten intrekken en spoel vervolgens goed uit. Experimenteer voor jezelf met de verschillende hoeveelheden die jouw haar nodig heeft. Gebruik na het aanbrengen je vingers of bijvoorbeeld een wet brush (kam met brede tanden), tangle teezer of classic denman brush om je haar te ontklitten.

Tip: bij het aanbrengen van de conditioner wordt aangeraden het product in het haar te kneden, wanneer je jouw haar op kop laat hangen. Ga je het product uitspoelen? Maak dan een kommetje met je handen en vul dit met water. Breng vervolgens jouw krullen in het kommetje en knijp in je krullen.  

5. Styling

Na het wassen van je haar, wil je natuurlijk dat je krullen de mooie vorm behouden. Maak hiervoor gebruik van de juiste stylingsproducten voor jouw krultype. Gebruik bijvoorbeeld Curly Girl gel om je krullen te definiëren en pluis te voorkomen. Breng de gel aan op vochtig haar en scrunch je krullen om de natuurlijke vorm te bevorderen.

6. Drogen en scrunchen

Je kunt je haar op verschillende manieren laten drogen. Voor het natuurlijke drogen van je haar is ‘ploppen’ een optie. Hierbij knoop je jouw krullen voorzichtig in een katoenen T-shirt of microvezel handdoek en laat je dit 15 minuten zitten. Vervolgens laat je jouw haar aan de lucht drogen. Je kunt je krullen ook drogen door middel van een föhn met diffuser.

Nadat je haar goed is opgedroogd voelt je haar vrij hard aan. Scrunch je je krullen om de gel cast te breken en zachte, veerkrachtige krullen te onthullen.

Door deze 6 basis stappen te volgen, ben je op weg naar prachtige, gezonde krullen. Vergeet niet om altijd Curly Girl producten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor jouw krultype en behoeften.

Veel succes en geniet van je nieuwe haaravontuur!


reacties (3)

Hoi.
Ik heb wel belang bij de curly hair methode.
Kun je een totaalpakket adviseren.
Van A tot Z.
Zie door de bomen het bos niet nl
Vr groet Jenny engberts

Door op 19-03-2021

Hoi Jenny,
Leuk dat je met de Curly Girl Methode wil beginnen!

Welke producten je het best kunt gebruiken verschilt per haar en krultype, kun je wat meer vertellen over het type haar dat je hebt? Als je het niet precies weet, we hebben hier al een keer een blog over geschreven;

https://www.salontopper.nl/blog/202009-benieuwd-welk-krultype-je-hebt-lees-het-hier

Als je dat weer hier laat weten, dan kan ik je advies geven over een Curly Girl pakket.

Groeten Gerben

Door op 23-03-2021

Hoi,
Net zoals Jenny zou ik ook heel graag een advies voor een totaalpakket van de CG methode willen voor mijn type haar.
Ik zit een beetje tussen krultype 2 en 3 in. Mijn haar is dik, lang en glanst en sinds de laatste jaren heeft het ineens heel veel krullen zodra ik onder de douche vandaan kom. Heb altijd al wel wat slag in mijn haar gehad, maar dit zijn nu echt krullen geworden.
Ik ben heel benieuwd naar deze CG methode!

Groetjes Kaylee

Door op 03-04-2021

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.