thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

REVIEW: Curl Manifesto

0
REVIEW: Curl Manifesto

De Curl Manifesto lijn is volgens Kérastase de heilige graal voor iedereen met krullend haar. De producten zijn erop gericht bij alle verschillende krultypes het haar goed te verzorgen, hydrateren en de krul te optimaliseren. Wij nemen de proef op de som met Marleen die voor ons een deel van de Curl Manifesto producten heeft uitgeprobeerd.

Marleen’s Eigen routine en Haartype

“Ik heb altijd al krullen gehad en ook al veel producten voor krullen uitgeprobeerd. Mijn huidige routine bestaat uit een shampoo en conditioner van de drogist en daarbij gebruik ik een leave-in om te zorgen dat m’n droge haar niet gaat pluizen.” Vertelt Marleen. “Maar toch gaat mijn haar altijd snel pluizen en vaak heb ik hier geen zin in en doe m’n haar dan toch maar weer vast. Ik zou graag producten hebben die het pluizen tegen gaan, maar ook mooie krullen vormen, zonder al te veel werk het liefst, haha."

 

Het haar lijkt hier een type 2 te zijn met grote slag, maar Marleen heeft in haar kortere haar wel echt krullen, dus het zou ook een type 3 kunnen zijn. Ik vermoed dat Marleen met haar haartype echt wel mooie grote krullen kan krijgen als ze haar haar goed verzorgd.

Marleen’s grootste probleem met haar haar is dat het snel gaat pluizen. Ze heeft fijn haar dat krult maar door het fijne haar zakt het snel weer uit. Een goede verzorging is dus key voor Marleen. Ze heeft kort geleden highlights in haar haar laten zetten en laagjes in het haar laten knippen. De highlights zorgen er helaas voor dat het haar sneller uitdroogt en meer verzorging nodig heeft. Met de laagjes hoopte Marleen dat haar krul tot hoger in het haar zichtbaar bleef omdat het anders vaak alleen onderin het haar zit.

Curl Manifesto Routine

In de vorige blog over Curl Manifesto lieten we zien dat er verschillende combinaties te maken zijn voor een routine met Curl Manifesto producten. Op basis hiervan gaan we kijken welke producten Marleen het beste zou kunnen gebruiken.

We vermoeden dat Marleen type 3 haar heeft en kiezen daarom voor de Kérastase Curl Manifesto Set: Routine Type 3. Maar om een vollediger beeld te geven hebben we haar ook de Gelee Curl Contour meegegeven om te kijken wat het effect van de verschillende stylingproducten zijn.

 

Verzorging met Shampoo en Masker

Voor de verzorging gebruiken we nu de Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur en de Curl Manfesto Beurre Hydratation. De shampoo is zowel reinigend als verzorgend en het masker is vooral gericht op hydratatie.

“De shampoo vond ik vooral erg fijn. Het schuimt direct erg goed en je hebt maar weinig van het product nodig in vergelijking tot drogisterij shampoos. Na het wassen voelt mijn haar al direct gladder en zachter en ik heb minder last van klitten en knopen. Vervolgens heb ik het masker gebruikt en zo’n 5 minuten laten intrekken. Hierna voelde het haar echt gevoed en sterker, maar blijft zacht.”   

Styling met Kérastase Curl Manifesto

Na het wassen van het haar heeft Marleen met een kam het haar in haar gebruikelijke scheiding gebracht. Ze heeft twee keer verschillende stylingproducten geprobeerd. Als eerste de Crème de Jour Fondamentale en vervolgens de Gelée Curl Contour. Hiernaast heeft ze geen andere producten gebruikt, dus ook geen haarlak om de krul te fixeren. Dit om het effect van de producten zelf zo goed mogelijk te kunnen ervaren.

Styling met de Curl Manifesto Crème de Jour Fondamentale

In nat haar heeft Marleen de Crème de Jour Fondamental aangebracht door het in het haar te kneden. Eerst heeft ze het licht op het haar aangebracht en vervolgens in het haar gekneed. Marleen gaf aan dat de Crème een fijne structuur had die fijn in het haar aan te brengen is. Je voelt echt dat het goed over je haar verdeeld en door de crème vormden zich grove bundels met krullen. Deze krullenbundels hadden een mooie spiraalvorm tot hoog in het haar. Helaas begon het haar aan het eind van de dag weer licht te pluizen. Wellicht dat een haarlak hier een uitkomst in kan bieden, maar dit hebben we niet geprobeerd.

Styling met de Curl Manifesto Gelée Curl Contour

Om de Gelée Curl Contour te proberen heeft Marleen deze ook in frisgewassen handdoekdroog haar aangebracht. De Gelée Curl Contour heeft een dunnere structuur dan de Crème de Jour Fondamentale waardoor deze wat moeilijk aan te brengen is. De Gelée loopt namelijk snel van je handen af en je voelt niet goed waar het al goed in het haar is aangebracht. De Gelée gaf ook meer krul aan het haar, maar de krullen hadden een lossere structuur. Ook lijkt het haar met de Gelée wat droger dan met de Crème de Jour Fondamentale, maar het blijft gedurende de dag ook op dit niveau. Hier zou een aanvulling met de Curl Manifesto Huile Sublime Repair nodig kunnen zijn, zodat het haar gehydrateerder blijft ogen.

Marleen over Curl Manifesto

“Allereerst moet ik zeggen dat ik niet verwacht had zo’n groot verschil te merken tussen drogisterij shampoo en een goed kappersmerk zoals Kérasatase. Je hebt maar heel weinig van het product nodig voor hetzelfde schuimresultaat. Daarnaast is na het wassen en het masker mijn haar echt veel verzorgder en sterker. De Curl Manifesto lijn ruikt ook nog eens heel lekker dus dat is echt een grote plus!

Over de hele routine vind ik dat mijn haar er beter en gezonder uit ziet met de producten van Kérastase Curl Manifesto. Qua styling gaat mijn voorkeur uit naar de Crème de Jour Fondamentale omdat de crème fijner aan te brengen is in het haar. Daarnaast krijg ik door de Crème grovere bundels krullen die ik mooier vind.”

Hopelijk hebben jullie iets aan de ervaring van Marleen met de Curl Manifesto producten. Mocht je nog vragen of tips hebben voor Marleen laat ze vooral hieronder achter!

Ben je zelf benieuwd naar de Curl Manifesto producten, kijk dan in de shop naar de sets of individuele producten!

Have a good one,

Gerben

Reactie plaatsen

Blog


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 29 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.