thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

10 tips tegen droog haar

0
10 tips tegen droog haar

We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad of wellicht heb je er nu last van; droog haar. Geen zorgen, in deze blog geven wij jou dé tips om droog haar te verhelpen en tegen te gaan.

Verschillende oorzaken van droog haar

Voordat we je meer vertellen over het  behandelen van droog haar, is het handig om te weten hoe droog haar nou ontstaat. Er zijn meerdere oorzaken te noemen voor het ontstaan van droog haar. Denk bijvoorbeeld aan overmatige blootstelling aan de zon, het gebruik van agressieve haarproducten of het te vaak gebruiken van een hitte tool. Wanneer je krullend haar hebt, zul je ook sneller ervaren dat jouw haar door is.

Wist je trouwens dat bij de overgang van seizoenen je haar veel te verduren heeft en dit ook vaak een oorzaak kan zijn waardoor het haar broos en droog aanvoelt? Het is handig om te weten wat nou precies de oorzaak is van jouw droge haar, zodat je kunt werken aan een oplossing.

Lees snel verder hoe je droog haar tegengaat en verhelpt, met onder andere haarmaskers en haarolie voor droog haar.

Tips tegen droog haar

Droog haar kun je onder andere herkennen aan klitten, dofheid, pluizigheid, weerbarstigheid en gespleten haarpunten. Herken jij dit? Don’t worry, je bent echt niet de enige. Met de volgende tips tegen droog haar straal jij snel weer met prachtig gezond haar

Tip 1: Zorg voor de juiste balans van je talgproductie 

Wanneer je last hebt van droog haar, is je talgproductie waarschijnlijk aan de lage kant. Dit kan bijvoorbeeld door stress of het te vaak wassen van je haar komen. Probeer je hoofdhuid goed te masseren wanneer je het bijvoorbeeld wast met shampoo en daarnaast genoeg vitamine A binnen te krijgen. 

Tip 2: Was je haar niet te vaak

Zoals je hierboven terugleest is het niet goed om je haar te vaak te wassen. Dit kan lastig zijn wanneer je dat op dit moment wel doet. Probeer het wassen af te bouwen door bijvoorbeeld te starten met om de dag wassen. Twee tot drie keer per week je haar wassen is eigenlijk het beste, zo verwijder je niet continu de talg van je hoofdhuid.

Tip 3: Was je haar niet te warm

Probeer tijdens het douchen de tempratuur niet extreem hoog te zetten. Na een regenachtige dag is het maar al te fijn om de tempratuur even fijn bij te draaien. Helaas doe je hier je haar geen plezier mee en je huid overigens ook niet… 

Tip 4: Gebruik geen haarproducten met uitdrogende alcohol

Hierdoor droogt je haar sneller uit en het verwijdert daarnaast ook nog eens talg. De volgende alcohol soorten kun je het beste vermijden:

  • Alcohol
  • Alcohol Denat
  • Ethanol
  • Isopropyl Alcohol
  • Propanol
  • Propyl Alcohol
  • SD Alcohol

Tip 5: Probeer te minderen met hittetools

Of nog beter; probeer ze te vermijden. Wanneer je toch graag gebruik wilt maken van een hittetool, kies dan voor een lage temperatuur + een goede heat protector. 

Tip 6: Verf je haar bij de kapper

Zij kunnen namelijk deskundig je haar bestuderen en geven ook aan wanneer je haar echt even rust nodig heeft. Wij adviseren dan ook altijd om je haar niet zelf te verven.    

Tip 7: Maak gebruik van een haarolie/serum

Haarolie geeft je haar weer een prachtige glans, daarnaast maakt het jouw haar minder statisch en pluizig. Een olie maakt droog haar weer heerlijk zacht. Een haarserum verzorgt net als haarolie je haar, maar legt eigenlijk een dun laagje over het haar heen en beschermt zo je haar tegen invloeden van buitenaf. Een haarolie trekt in het haar in plaats van dat het een laagje om het haar vormt. 

Tip 8: Zorg voor de juiste luchtvochtigheid in huis

Wanneer de luchtvochtigheid te laag is kan je ervoor kiezen een bakje met water aan de verwarming te hangen. Ook zijn planten een aanrader, dus mocht je daar helemaal fan van zijn: lucky you! De juiste luchtvochtigheid in huis gaat droog haar tegen en zorgt ervoor dat je huid minder snel geïrriteerd raakt.  

Tip 9: Hydrateren maar!

Wanneer je last hebt van droog haar is de kans groot dat jouw haar gedehydrateerd is.  Dit houdt in dat je haar een tekort heeft aan vocht. Oorzaken hiervan kunnen onder andere invloeden van buitenaf en hitte tools zijn. Zorg ervoor dat je de juiste producten gebruikt voor het haar. Graag meer weten over hydratatie voor het haar? Lees dan de blog hydrateren doe je zo

 

Tip 10: Gebruik een conditioner en haarmasker

Conditioners en haarmaskers zijn dé perfecte producten om statisch & droog haar te verzorgen. Ze maken haar soepel en glad, daarnaast  geven ze een prachtige glans aan het haar. Een haarmasker kun je 1 tot 2 keer in de week gebruiken. Gebruik na iedere wasbeurt een conditioner. Een conditioner zorgt er namelijk voor dat je haarschubben goed sluiten. Het houdt de voeding en het vocht beter in het haar. Dus sluit je wasbeurt altijd af met een fijne conditioner, ook als je een masker hebt gebruikt. De volgorde is dus: Shampoo > Masker > Conditioner.

Conclusie: volg deze tips en behandel droog haar

Deze tips tegen droog haar zorgen ervoor dat jij weer kunt stralen met gezond en sterk haar. Het allerbelangrijkste: verzorg je haar haar goed en bescherm het tegen uitdrogen. Gebruik de juiste producten voor jouw haartype, zoals een haarmasker voor droog haar of haarolie voor droog haar. Voeg deze tips toe aan je routine om droog haar te voorkomen en te verhelpen.

Succes met het toepassen van deze tips en geniet van je prachtige, gezonde haar!

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.